I Josipović i Grabar-Kitarović na strani Hrvata u BiH

Kandidati za predsjednika odnosno predsjednicu Hrvatske Ivo Josipović, kojeg podržava SDP i Kolinda Grabar-Kitarović kandidatkinja HDZ-a večeras su se, tjedan dana prije drugog kruga, u nedjelju 11. lipnja sučelili na RTL televiziji. Njihov tv duel trajao je sat i pol vremena.

Dvoje predsjedničkih kandidata, uz ostalo, osvrnuli su se i na probleme u Bosni i Hercegovini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Hrvati u BiH su konstitutivni narod. Mi smo i supotpisnica Daytona, imamo i svojevrsnu obvezu da doprinesemo rješavanju pitanja. BiH se mora politički emancipirati, ne može se ovako dalje. Podržat ću rješenja koja predlažu legitimni predstavnici Hrvata u BiH a koja idu u tom smjeru”, rekla je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović.

“Svatko tko prati situaciju zna da sam ja pokrenuo poziciju Hrvata iz BiH u međunarodnoj zajednici, za vrijeme Sanadera jedna od važnih primjedbi međunarodne zajednice je bila da se neprimjereno miješamo u poslove BiH”, replicirao je Josipović.

HDZ-ova kandidatkinja bila je puno glasnija nego u dosadašnjim sučeljavanjima, Ivo Josipović bio je nesigurniji nego ranije, komentirao je Index.hr sučeljavanje predsjedničkih kandidata, na čijim stranicama posjetitelji mogu glasati tko je od dvoje kandidata na njih ostavio bolji dojam.

Trenutno, ocjena za Kolindu Grabar-Kitarović, prema broju glasova podrške, dobiva ocijenu 3, 7, a Ivo Josipović 3, 1.

(www.jabuka.tv)31 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.