Grabar – Kitarović: Nikad nisam govorila protiv muslimana, Bošnjaka i BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedavnom pismu poglavaru bh. muslimana Huseinu Kavazoviću naglasila je kako nikada nije govorila protiv muslimana, Bošnjaka i BiH već je samo naglašavala političke pojave i procese koji izazivaju uznemirenost i zabrinutost, neovisno o tome gdje se oni događali.

Agencija Islamske zajednice u BiH u utorak je objavila da je predsjednica odgovorila Kavazoviću “koji je nedavno tražio da pojasni svoje izjave da su Bošnjaci teroristička prijetnja za susjedne države i Europu”.

Ostaje pri izrečenim stavovima

“U pismu se predsjednica zahvaljuje na upućenom pismu, uvažavanju i iskrenim riječima, ali i dalje ostaje pri izrečenim stavovima”, objavila je MINA. Grabar-Kitarović je u svom pismu napisala kako nijednu svoju riječ nije uperila protiv muslimana, ni protiv Bošnjaka, ni protiv Bosne i Hercegovine i izražava žaljenje što se u dijelu javnosti u Bosni i Hercegovini već mjesecima protiv nje vodi neargumentirana kampanja.

Grabar-Kitarović poručila je i kako je njezino političko djelovanje, pa tako i zauzimanje za što brže uključivanje BiH u EU, motivirano dobrobiti svih triju naroda, dobrobiti međudržavnih interesa Hrvatske i BiH te interesima mira i suradnje u jugoistočnoj Europi.

Hrvatska predsjednica navodi kako je bošnjački narod, kao i hrvatski, u povijesti bio etiketiran i proganjan, zatvaran u logore i ubijan.

Obveza da štiti nacionalne interese

“Vođena motivom da se to nikada više nikome ne ponovi, ujedno i s obvezom da štitim državne i nacionalne interese Republike Hrvatske i svih njezinih građana bez obzira na vjeru i naciju, dužnost mi je upozoravati na sve političke – ne dakle vjerske, nego političke pojave i procese koji izazivaju uznemirenost i zabrinutost, neovisno o tome gdje se oni događali, no posebice ako je riječ o ovom, našem dijelu Europe”, kaža se u pismu.

Kavazovićevo pismo uslijedilo je nakon tvrdnji iz ureda hrvatske predsjednice da u BiH ima tisuće radikaliziranih osoba koje predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju na tragu islamskog terorizma.

To su opovrgnuli visoki bh. dužnosnici te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ali nisu naveli koji su pravi razmjeri terorističke prijetnje u BiH, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ma , Predsjednice, sta se Vi uvik njima ispricavate!!! Kao Predsjednica svih HRVATA imate pravo reci i stati u obranu svoga Naroda!! U nji je ona Biblijska: udri po Pastiru da se ovce razbizu!!!

  • Draga predsjednice RH KGK, puno se “prosipate” u zadnje vrijeme pa onda na buri pokušavate skuplajti prosuto perje. Ne ide tako, to je uzaludan posao. Imate savjetnike koji to nisu, ukoliko Vam oni spremaju govore i izjave koje Vi šaljete u javnost. Prosipanje naknadne pameti je odlika političara u oporbi, a Vi ste draga predsjednice na poziciji i ne smijete sebi dozvoljavati ovakve diplomatske gafove. Ukoliko ste počeli kampanju za novi mandat opet lutate od nekakvog centra do krajnje ljevice, a veliku većinu naroda razočaravate svojim zadnjim političkim nastupima, od kurikulne reforme, preko be-i-ha, do odnosa sa Slovenijom. Hrvati, pa tako ni država RH nema “prijatelja” u okruženju ili svome susjedstvu ili komšiluku od prvoga dana svoga utemeljenja, osamostaljenja, oslobođenja u Domovinskom ratu, ili od dana integriranja zadnjeg okupiranog područja pod ingerenciju vlasti RH. To “prijateljske” zemlje u okruženju vrlo jasnoi nedvosmisleno dokazuju svakim danom u zadnja tri desetljeća, a Slovenija i Srbija mnogo duže. Pa čitava Slovenija leži na kostima hrvatskih mučenika koji su nemilosrdno pobijeni u najvećem genocidu izvršenim nad Hrvatima u njihovoj povijesti. Nuklearna elektrana Krško, Ljubljanska banka, Savudrijska vala, Sveta Gera, fingirani i dogovoreni rat sa Srbijom s ciljem uništenja Hrvatske. O Srbiji i njenoj politici je suvišno bilo što govoriti, a be-i-ha će uskoro postati što i ove dvije samo da se riješe Hrvata. Ima li odstupanja u vanjskoj politici ovih našilj “prijatelja” susjeda? Naravno da nema i uvijek su na istom pravcu, sa istim ciljem i svim mogućim sredstvima. A što radi “vlast” RH? Savija leđa, povlači se, dodvorava se, luta ko guske u magli, jednostavno nema stava. Ovi to drsko koriste do iznemoglosti jer i nemaju nikoga za protivnika. Vi u “vlasti” nemate mandat da se bilo kome dodvoravate, već imate mandat da štitite isključivo interese RH, ne “lijevih”, ne “desnih”, ne “centra” već isključivo i samo interese države. Vi to ne radite, a ukoliko smatrate da radite, onda to radite jako loše.

Komentiraj: