Grabar-Kitarović: Da se ranije išlo agresivnije, mogao se promijeniti i Izborni zakon u BiH

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u četvrtak u Bruxellesu s čelnicima europskih institucija o proširenju EU-a te o stanju u Bosni i Hercegovini.

Grabar Kitarović je poručila kako sada ima više razumijevanja unutar EU za nastojanja da se promijeni Izborni zakon BiH.

Hrvatska zastupa politiku proširenja, ali na temelju ispunjavanja apsolutno svih kriterija, rekla je Grabar-Kitarović.

Ona smatra kako se Izborni zakon BiH mogao i puno ranije promijeniti.

Postoji sve veće razumijevanje i usudila bih se reći da se malo ranije, nekoliko godina prije izbora, agresivnije krenulo u inzistiranje na promjenama u BiH, koja naravno mora provesti sama BiH, na promjenama izbornog zakona i ispunjavanja europskih kriterija, možda danas ne bismo bili u ovakvoj situaciji, rekla je hrvatska predsjednica novinarima.

(Hina)3 komentara

  • Tako je, triba prominit izborni zakon, to jr najbitnija stvar u BiH, tako da ovi ratni penzijoner koji su vlasnici stranaka, firma itd, mogu sebi lakše birat. Tako da ih nemogu nadjačat ovi glasovi od robova i penzijonera na minimalcu. Mlafi su svakako otišli u EU, a njihovi glasovi automatski se okružuju za vladajuću većinu. To je najbitnije, jebo to što se ljudi iskorištavaju a plaće im nemogu doteć ni za režija….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.