Grabar-Kitarović: Branitelji se nisu borili samo za slobodnu, nego i za pravednu i uređenu državu – Jabuka.tv

Grabar-Kitarović: Branitelji se nisu borili samo za slobodnu, nego i za pravednu i uređenu državu

U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je na Ljubovu nazočila otkrivanju Spomen obilježja za poginule branitelje u operaciji “Oluja” Zbornog područja Gospić, gdje je poručila da su poginuli branitelji obaveza Hrvatske za budućnost te kako je važno ustrajati da se osiguraju bolji uvjeti za život svih generacija.

Posebna mi je čast što vas mogu pozdraviti, u ovoj prigodi i na ovome mjestu, u spomen na 68 pripadnika Hrvatske vojske i policije Zbornoga područja Gospić, koji su poginuli u vojno-redarstvenoj operaciji ‘Oluja’, oslobađajući okupirana područja na ovom pravcu djelovanja, kazala je na svečanosti predsjednica Republike.

Posebnu zahvalnost, dodala je, zaslužuju svi hrvatski branitelji za sve što su dali u obrambenom Domovinskom ratu.

Tri metra visok spomenik na Ljubovu autora Josipa Cvrtile nazvan je ‘Pobjednik‘ i predstavlja vojnika koji zabija hrvatski stijeg.

Čuvanje uspomena i vrijednosti Domovinskog rata važno i zbog očuvanja svih nacionalnih i državnih vrijednosti

Domovinski rat omogućio nam je očuvati i slobodno izražavati svoj nacionalni i državni identitet, svoja obilježja i vrijednosti. Stoga je čuvanje uspomena i vrijednosti Domovinskog rata važno, ne samo radi sjećanja na hrvatske branitelje i njegove žrtve i radi obilježavanja ratnih događaja i pobjeda, nego i zbog očuvanja svih nacionalnih i državnih vrijednosti, poručila je Grabar-Kitarović.

Istaknula je kako je svaki poginuli hrvatski branitelj ujedno i podsjetnik na najvažnije vrijednosti hrvatskog naroda i države.

Osobitu zahvalnost predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je inicijatorima podizanja ovog spomenika „Klubu veterana 9. Gardijske brigade – Vukovi“, „Klubu branitelja 118. ZNG brigade Gospić“, ali i svim drugim braniteljskim udrugama s područja Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Ovo spomen-obilježje, na ovom prekrasnom planinskom prijevoju, s pravom nosi ime ‘Pobjednik’, jer je ono uspomena na sve poginule pripadnike pobjedničke Hrvatske vojske u pobjedničkoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, kazala je hrvatska predsjednica.

Posebno je istaknula Primorsko-goransku i Istarsku županiju, koje su unatoč udaljenosti od bojišnice dale doprinos pobjedi, a zahvalila je i Ministarstvu hrvatskih branitelja, županijama, gradovima i općinama te svim domoljubima koji su pomogli izgradnju ovoga velebnog spomenika, kao i njegovu autoru Josipu Cvrtili.

Svatko od vas dao je najbolje i najviše što je mogao dati u Domovinskom ratu, ali među vama itekako ima još mnogo onih koji pridonosite i možete pridonositi izgradnji bolje i naprednije Hrvatske. No Vaši poginuli suborci, kojima u čast podižemo ovaj spomenik, ujedno su naša obveza za budućnost, poručila je Predsjednica.

Naglasila kako moramo ustrajati u nastojanjima da osiguramo bolje uvjete za život svih generacija, od djece i mladih, kojima moramo osigurati dobar odgoj i izobrazbu, i radnica i radnika, kojima moramo osigurati dobro plaćen posao do onih najstarijih, kojima moramo osigurati dostojanstvenu mirovinu.

Branitelji se nisu borili samo za slobodnu i neovisnu državu nego i za pravednu i uređenu državu.

Braniteljima je zahvalila na njihovom doprinosu obrani Hrvatske i pobjedi u Domovinskom ratu, naglasivši da se nisu borili samo za slobodnu i neovisnu državu nego i za pravednu i uređenu državu, u kojoj će hrvatski narod i svi građani dostojanstveno živjeti.

Dragi branitelji, hvala vam na vašem doprinosu obrani Hrvatske i pobjedi u Domovinskom ratu, kazala je predsjednica Republike na svečanosti otkrivanja Spomen obilježja za poginule branitelje u VRO ‘Oluja’ Zbornog područja Gospić, na Ljubovu u općini Udbina.

(Hina)


13 komentara

 • Draga moja Kolindice: vi ocito neznate sta se radi iza ledja! Sta slavi Pupovac danas?? !! Ko je to dozvolio??? Nedajte da su to prve vjesti! Danas se Oluja slavi! Dan Pobjede nad cetnicima ! Pad velike srbije!!’ Kako mogu vjesti prinosit sta radi pupi? Sramota!!

 • Evo sad gledam: ovo iz Knina! Nijedno nema muda reci: Dragi Hrvati i Hrvatice, Dragi Hrvstski Branitelji!!! Sve nesto dame – gospodo- kolege! Di se oni nalaze! To je u Kninu proslava!! Hallo!

 • Bojim se da će nam na kraju naši političari sjebat ovo za što smo se krvavo izborili, a sve zbog pljačke i megalomanije. Nažalost ne cijene oni žrtvu običnog čovjeka

 • Branitelji se nisu borili da četnici ,na čelu sa pupavcem,obilježavaju danas u mokrom polju kod knina nekakav *pomen* na sve poginule i nestale srbe za vrijeme i nakon VRO *OLUJA*.Ej,oni slave poginule četnike na sveti dan Hrvatske.Za to trebaju da lete glave i to hrvatske.IZDAJA,VELEIZDAJA

 • Jesu li na proslavu u Knin došli vrlo ugledni privrednici veliki prijatelji hdz uvaženi gosti Miroslav Kutle, Josip Gucić, Ivica Todorić, Petar Čobanković, itd itd ??

  • Jesu li došli crveni koji nisu ni htjeli da u saboru glasuju za neovisnu rh,na čelu sa rahmetli račanom.Samo polako izlazite iz rupa da nam je lakše

 • Račan nije ništa pokrao ni nikome nije poklanjo tvornice ni nikoga iselio vani. On je bi pravi Hrvatski patriot i Komunista koji nije mjenjo dres kao mnogi današnji članovi hdz oko 80 Tisuća bivših komunista. I da od kada je došao hdz 1990. do danas zbog korupcije, nezaposlenosti 400 Tisuća ljudi napustilo Hrvatsku. Plodovi rada hdz kiselih krimi njuški fuj.

  • Pa to su sve tvoji crveni kmeri,sam sebi sereš u usta.Split je svakim danom sve manje crven,hvala Bogu.Miševi,samo plako izlazite.Najveći dio privatiziranog kapitala prodala je vlada rahmetli račana pa i INE.HRVATSKU SU OPLJAČKALE CRVENE STRUKTURE,KOJE I DANAS UPRAVLJAJU

  • I opet ti Hajduk-Dubrovnik blatiš Hrvate i našu državu Hrvatsku!
   Idi odakle ti je babo a nas se okani a zašto dozvoljavaju ti da provocirao iz dana u dan Hrvate i Hrvatsku?!

 • Inu. A što je bilo od 1990. do 2000. kada su nestale mnoge poznate tvornice. Kada su HDZ kisele njuške imale svu vlast i glasove u Saboru. I donosili zakone o krimi privatizaciju. Tada leđa hdz držao također licemjerni HSP. Vidimo u Agrokoru kako HDZ daje lovu menadžerima po Milijun kuna mjesečno a jadne blagajnice jedva naplate 3200 kn. Hdz je najgore smeće i zakonski će ga zabranit jer su mafijaška govna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.