Gotovo 800.000 KM za osobe s invaliditetom i javne kuhinje u FBiH

Nešto manje od 800.000 KM bit će izdvojeno za osobe s invaliditetom i javne kuhinje u Federaciji BiH.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić potpisao je u srijedu u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu ugovore s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom i javnih kuhinja o dodjeli sredstava po osnovu Javnog poziva za financiranje projekata udruga osoba s invaliditetom, javnih kuhinja i sigurnih kuća u Federaciji BiH za 2024. godinu, iz prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Sredstva se dodjeljuju nakon provedenog Javnog poziva, putem kojeg je od ukupno 191 zaprimljene aplikacije, 145 formalno pravno ispravnih aplikacija, uspješno ocijenjena 91 aplikacija.

Adnan Delić (Foto: FMRSP)

Danas smo potpisali ugovore o dodjeli sredstava sa 80 predstavnika udruga i organizacija osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 633.678,41 KM i 11 predstavnika javnih kuhinja u ukupnom iznosu od 160.000 KM. Prijava sigurnih kuća po tom pozivu nije bilo, a sredstva za rad sigurnih kuća osigurana su transferom u proračunu Ministarstva koji je ove godine povećan, izjavio je Delić.

Prema njegovim riječima, cilj implementacije tih sredstava je pružiti podršku i osnažiti rad organizacija osoba s invaliditetom i javnih kuhinja, u smislu zadovoljavanja njihovih potreba i poboljšanja životnih uvjeta i rada njihovih organizacija, u svrhu što boljeg zastupanja interesa te populacije u društvu, kao i omogućiti ravnotežu njihovog položaja.

Predstavnici udruga osoba s invaliditetom i javnih kuhinja, s kojima su u srijedu potpisani ugovori o dodijeljenim sredstvima, izrazili su zahvalnost ministru za dosadašnju suradnju i punu podršku za nastavak suradnje, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Vlda je donijela odluku da Fomivi zdravlja počinju raditi u 7 sati I da prioritet imaju kronični bolesnici stariji od 65 godina i djeca,firme koje rade na otvorenom od 6 sati… i ostale odluke zbog visokih tempratura i ugroženoj zdravlja ljudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.