FUP se oglasio o uhićenjima Zeljke i Zornića

V.d. predsjednika Uprave Operator – Terminali FBiH Hermedin Zornić i v.d. člana Upravnog odbora spomenutog gospodarskog društva Slaven Zeljko uhićeni su u utorak zbog sumnje u nezakonito zapošljavanje više osoba.

Iz Federalne uprave policije povodom toga oglasili su se tek u srijedu, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo proveli aktivnosti iz svoje nadležnosti, te realizirali naredbu Županijskog suda u Sarajevu za pretresanje, a radi pribavljanja predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje produženog kaznenog djela ”zloupotreba položaja ili ovlasti” i kaznenog djela ”povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju”.

Izvršene su službene radnje pretresa u sjedištu gospodarskog društva Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i tom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja se dovodi u vezu s počinjenjem navedenih kaznenih djela za koje se sumnjiče odgovorne osobe Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo, H.Z. (1967.) iz Sarajeva i S.Z. (1988.) iz Mostara.

Po okončanju pretresa, osumnjičeni su uhićeni zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenih kaznenih djela, nakon čega su kriminalistički obrađena i u svojstvu osumnjičenih ispitana u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te uz odgovarajuće izvještaje, u zakonskom roku predani u daljnju nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, priopćeno je u srijedu iz Federalne uprave policije.

Tužiteljstvo Županije Sarajevo sumnjiči Zornića i Zeljku da su tijekom 2022. godine nezakonito zaposlili najmanje 15 osoba u gospodarsko društvo Operator – Terminali FBiH bez raspisivanja javnog oglasa, odnosno suprotno proceduri.

Većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Zeljko je bio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar i dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a HNŽ-a te član Predsjedništva HDZ-a BiH. Na Općim izborima 2022. godine, Zeljko je bio nositelj liste HDZ-a za županijsku Skupštinu. U vrijeme studentskih dana, bio je predsjednik i jedan od osnivača Hrvatskog studentskog politološkog foruma te najmlađi predsjednik Mladeži HDZ-a BiH.

Zornić je pak dugogodišnji član SDA, a 2014. godine se našao na listi ove stranke za Skupštinu Sarajevske županije.

Za v.d predsjednika uprave Operatora – Terminali imenovan je 2014. godine, a nakon toga i za predsjednika. U travnju je Vlada Federacije BiH ponovno Zornića i Zeljku imenovala za vršitelje dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora.

Uhićeni Slaven Zeljko i Hermedin Zornić

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)

12 komentara

 • Mi Hercegovci se dičimo da smo jaki, da smo kamenih gena, stali smo bez oružja pred tenkove, a postali smo najveća bijeda, jad i čemer od ljudi. Kakvu mi to vlast imamo? Za koga Hercegovina uvijek glasa? Za one koji će nam bez problema staviti ovakve protuhe kao sto je ovaj Zeljko na pozicije odlučivanja. Bez problema će nam za ministra MUP-a stavit profesora njemačkog koji nema veze sa MUP-om, za ministricu obrazovanja osobu koja u 38. godini završi HDZ-ovu politilogiju i koja nema veze obrazovanjem, ministar prostornog uređenja profesor povijesti, zapošljavaju se savjetnici bez dana radnog staža… Pa u što smo se pretvorili, kakav smo mi to mlitav narod postali?
  Hoćemo se ikad probuditi? Jesmo li ljudi sa kamena ili smo postali anemični jadnici?

  • To ti je kad dobijemo hrvatsku vlast i seljačine isplivaju. Ne daj Bože Herceg Bosne i kamo sreće da se ukinu županije da nam seljačine hrvatske ne vladaju.

 • Hapsite one po čijem su nalogu ovi radili. Ovo je isto kad su Novalica hapsili i sudili a Sebije nigdje a ona im naređivala… I ovim je netko davao naputak sto raditi i kako odraditi te javne nabavke i oprati lovu. Sve nam je korumpirano od presjednistva, pravosuda, tuzilastva i svih ministarstava i agencija. I ovako pane po koji nesretnik ali ako imali novac i ako ih stajala stranka, partija vani su za par dana…

 • Pustite mladog čovjeka. Zar on treba platiti grijehe svih prije njega što su se zapošljavali bez natječaja u Elektroprivredi, Elektroprijenosu, Eronetu, Pošti, Sveučilištu, u sustavu općina, gradova i županija, sudova, zavoda, Sipi, Osi i cijeloj BiH. A nitko nije odgovarao. Neka netko kaže da se zaposlio a da se nije loboralo ili slično. Momak je mlad i pametan i očito nekome smeta.

  • Od nekoga treba početi hapsiti! Ako je ovo samo početak, apsolutno podržavam. Ali se bojim da će na kraju biti – nema dovoljno dokaza.

  • Ispada da je nadprosječno pametan i inteligentan, čim je bez dana radnog staža postao savjetnik u Domu naroda, uz plaću od 3000 Km. Jedina referenca u životopisu mu je tada bila – predsjednik mladeži HDZ-a.

 • Ma nije u redu da se hapsi perspektivni mladi kadar, jerbo ako se takve bude hapsit kud ćemo onda ni ostali jadna nam majka. Ostadosmo mi obezglavljeni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.