Gotovo 100 migranata zaustavljeno pred Hrvatskom, granica blokirana

Gotovo stotinu migranata koji žele ući u Hrvatsku zaustavljeno je na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša – Maljevac.

Iz Granične policije BiH potvrđeno je da je na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac stiglo blizu 100 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši koji ne posjeduju dokumente za prelazak državne granice i nalaze se 70 metara od graničnog prijelaza, zbog čega je onemogućen promet.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije, čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza.

Trenutno se s migrantima pregovara u cilju poduzimanja mjera s ciljem njihova udaljavanja od graničnog prijelaza.

Migrantska kriza u Velikoj Kladuši ovime je dobila novi zaplet nakon nedavnog ubojstva 24-godišnjeg migranta. Kako javlja Radio Velika Kladuša, migranti su organizirano iz pravca Drmaljeva krenuli u pravcu graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac kako bi prisilno pokušali prijeći hrvatsku granicu te se na taj način domogli života u zemljama širom Europske unije. Građani se iz mjera predostrožnosti udaljavaju s mjesta događaja, a putnici preusmjeravaju na granične prijelaze Izačić i Hadžin potok.

Grupa migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u pravcu Graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac zaustavljena je 200-tinjak metara od granice.

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera.

U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnoga centra Sudo – Luka do granice, prenosi Radio Velika Kladuša.

Kako javlja reporter portala Klix.ba, migranti su na samoj granici, a jake policijske snage osiguravaju granicu. Prema određenim informacijama, hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Novinarima za sada nije dozvoljen prilazu GP Maljevac.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.