Gospodarska komora FBiH prikuplja podatke o dugovanju Agrokora

Gospodarska komora Federacije BiH oglasila se u četvrtak priopćenjem za javnost zbog financijskih poteškoća u kojima se nalaze gospodarska društva iz sustava Agrokora.

Gospodarska komora Federacije BiH prikuplja informacije od svojih članica, kao i od tvrtki koje nisu članice, o iznosima potraživanja i statusu tih potraživanja u pogledu poštivanja rokova plaćanja, te će, nakon što se podaci prikupe, biti jasnija slika o iznosu dospjelih potraživanja tvrtki s područja Federacije BiH prema tvrtkama iz sustava “Agrokor” koje posluju u BiH.

Iz Gospodarske komore napominju kako se radi o okvirnim podacima koji se mijenjaju na dnevnoj bazi te ističu kako te podatke neće objavljivati, već će poslužiti samo u svrhu detektiranja veličine mogućega problema.

Nakon što prikupe podatke, iz Gospodarske komore navode kako će Vladi Federacije BiH uputiti inicijativu o žurnom formiranju radne skupine koja će izvršiti detaljnu analizu situacije i žurno predložiti mjere kako bi se izbjegle eventualne posljedice po gospodarstvo u Federaciji, navedeno je u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.