Gospić: Uhićeni policajci koji su silovali ženu

Dvojica policajaca iz ličko-senjske uprave uhićeni su i udaljeni iz službe zbog sumnje da su silovali ženu koja ih je prijavila, a očekuje se i odluka suda o istražnom zatvoru.

Ličko – senjska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom svojih kolega te utvrdila sumnju da su počinili “kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe“.

Uhićeni policajci su nakon kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Također, zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, priopćila je policija.

Osumnjičeni su u četvrtak saslušani i na Županijskom državnom odvjetništvu te se čeka odluka suca istrage o određivanju istražnog zatvora.

Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju nismo u mogućnosti objaviti s ciljem zaštite žrtve od sekundarne viktimizacije, stoji u policijskom priopćenju.

Ističe i da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te da “ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju“.

Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja, zaključuju u priopćenju.

Također, naglašavaju da se unatoč uhićenju i započetom kaznenom progonu “ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca” nanosi ogromna šteta svima u policiji koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih građana.

(www.jabuka.tv)