Gordan Jandroković novi predsjednik Hrvatskoga sabora

Hrvatski sabor izabrao je u petak poslijepodne za svoga novoga predsjednika HDZ-ova Gordana Jandrokovića, prethodno je i formalno te dužnosti razriješio Božu Petrova, a raspravu o smjeni na čelu parlamenta oporba je iskoristila kako bi opetovala da HDZ nema “stvarne” većine, da je postojeća nastala trgovinom, ucjenama i spletkarenjem, problematizirala se i cijena glasa koji je neovisni Željko Glasnović dao HDZ-u, javlja Hina.

Jandroković je izabran većinom glasova, od 89 nazočnih, ‘za’ njegov izbor bilo je 76 zastupnika, 13 protiv, nitko suzdržan. Bivšega potpredsjednika Sabora za predsjednika je predložio njegov HDZ s partnerima, a potpisima su se pridružili i Ivica Mišić (PH), neovisni Marin Škibola, Željko Glasnović i Tomislav Saucha.

Jandroković ima dugogodišnje političko iskustvo, ovo mu je peti mandat, bio je ministar vanjskih poslova, potpredsjednik Vlade kada je Hrvatska postala članica NATO-a… Siguran sam da će dužnost obnašati časno, dostojanstveno i odgovorno, rekao je u ime HDZ-a Branko Bačić.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • A lipse bi bilo da je dostojno i casno izabran,nego na vaki nacinTisu-Misu!Ali to je demokracija kod nas!!Ako je gosp.Glaanovic javno izjavio da je daa glas za i trazio pravs za branitelje,sta li je trazio T.Saucha i sta ce dobit? To je ono biti il’ ne biti!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.