Google poslao javno upozorenje novim vlasnicima Huawei uređaja – Jabuka.tv

Google poslao javno upozorenje novim vlasnicima Huawei uređaja

Vlasnici novih Huaweijevih uređaja koji žele koristiti Googleove usluge poput Play storea i Gmaila nemaju sreće jer je američka kompanija propćila da to čine na vlastitu odgovornost.

Google je na forumu u petak odgovorio na pitanje ljudi koji planiraju kupiti Huaweijeve mobitele i koji žele znati da li će moći koristiti Googleove usluge na novim uređajima.

Odgovor je bio nedvosmisleno “ne”, barem kada je riječ o novim uređajima, a možda će to u konačnici važiti i za starije ređaje.

Googleu je zabranjeno da radi s Huaweijem na novim modelima, kao i da pruža Googleove aplikacije uključujući Gmail, Maps, YouTube i Play Store radi instalacije ili preuzimanja, navodi se na forumu, prenosi Klix.ba.

Međunarodna zajednica se ne slaže u potpunosti, a Vlada SAD-a smatra da je Huawei sigurnosna prijetnja. Prema kineskom zakonu, vlada ima pravo da pristupa podacima i informacijama privatnih kineskih kompanija. Američka vlada smata da korištenje tehnologija kineskih kompanija poput Huaweija predstavlja opasnost po nacionalnu sigurnost.

Google je ranije tražio od administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa da dozvoli suradnju s Huaweijem navodeći da će suradnja učiniti stvari sigurnijim u budućnosti. Ta bitka je, barem se tako čini, izgubljena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.