Google gradi digitalni grad na obalama Toronta

Bez brojnih Googleovih usluga danas veliki broj ljudi ne može zamisliti svakodnevnicu te je ova kompanija odavno puno više od tražilice za pretraživanje interneta s kojom su Larry Page i Sergey Brin krenuli u osvajanje online svijeta u drugoj polovici devedesetih. Danas njihove usluge i servisi poput YouTubea, Karata, Gmaila, Androida i drugih imaju više od milijardu korisnika, a ova kompanija godinama ulaže velike resurse u tehnologije budućnosti poput umjetne inteligencije, proširene stvarnosti, autonomnih vozila i drugih kako bi i u sljedećim desetljećima nastavila dominaciju na tehnološkom tržištu.

Prije dvije godine Google je osnovao kompaniju Sidewalk Labs (podsjetimo, Google je danas dio krovne kompanije Alphabet koja obuhvaća sve njihove kompanije i projekte) s ciljem boljeg i učinkovitijeg funkcioniranja gradova, odnosno “razvoja tehnologija povezanih s urbanim životom”. Među inim, digitalni gradovi trebali bi omogućiti učinkovitiju potrošnju energije i transport – možemo očekivati autonomna vozila i infrastrukturu koji će međusobno komunicirati.

Ekipa iz Sidewalk Labsa napokon je krenula u akciju te trenutno traju pregovori oko izgradnje digitalnog grada, odnosno “visokotehnološkog urbanog prostora” uz obalni dio Toronta – iz Googlea, odnosno Alphabeta nisu objavili dodatne informacije o ovim planovima i detalje oko toga što možemo očekivati od digitalnog grada, a nije poznato koliko će njegova izgradnja koštati, Zimo.co.

Dozvolu za početak radova na digitalnom gradu trebali bi dobiti tijekom ovog mjeseca te se nadamo kako ćemo tada napokon saznati više informacija oko tehnologija koje će implementirati u njihov digitalni grad.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.