Google će automatski cenzurirati eksplicitne fotografije u rezultatima pretrage

U idućim mjesecima Google će cenzurirati eksplicitne fotografije u rezultatima pretrage za sve korisnike i to po defaultu, čak i ako nemaju uključen SafeSearch, funkciju filtiranja koja je već automatska za prijavljene korisnike mlađe od 18 godina.

Korisnici će moći prilagoditi podešavanja ukoliko nemaju profil pod nadzorom ili su odjavljeni ili pak žele vidjeti necenzurirane fotografije. Također, filter je dizajniran i za “zamagljivanje” fotografija koje prikazju nasilje.

Googleovi primjeri pokazuju da će postavke cenzuriranja “zamagliti” eksplicitne fotografije, ali ne i tekst i linkove. Postavka filtriranja se odnosi na sve navedeno.

U međuvremenu Google dodaje još jedan “sloj” zaštite ugrađen u password manager na Chromeu i Androidu. Iz tvrtke kažu da će, ako korisnik posjeduje podržano računalo, dobiti opciju zahtijevanja biometrijske autentifikacije prije nego unese sačuvanu lozinku u obrazac.

Napomenuto je i da korisnici mogu koristiti funkciju za “sigurno otkrivanje, kopiranje ili uređivanje lozinki” koje su sačuvali u password manageru bez potrebe za unošenjem glavne lozinke.
Google također povećava zaštitu privatnosti svoje aplikacije i za iOS. Uskoro će se moći zaštititi aplikacija pomoću FaceID-a kako bi se znatiželjni pogledi držali dalje od privatnih podataka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.