Google Analytics: Seminar Roberta Petkovića o uspješnosti vaše web stranice

Besplatni alat Google Analytics služi za praćenje uspješnosti web stranica i prema svojoj namjeni sličan je kontrolnoj ploči s instrumentima u autu. Znati pratiti i analizirati podatke koje nam daje Google Analytics slično je udobnoj vožnji modernoga automobila. Za lijepoga i sunčanoga dana bez problema ćete doći do svoga odredišta, bez obzira vozili vi staroga Golfa dvojku ili novi Mercedes. No, za ružnoga vremena sigurnije je prilagoditi svoju vožnju uz pomoć podataka koje dobivamo na kontrolnoj ploči.

Zamislite na primjer, da vas je šef poslao na put u Banju Luku. Lijep je dan i dovezli ste se na lokaciju bez problema. No, šef se javlja i kaže da se trebate hitno vratiti jer je došlo do problema u proizvodnji koje vi morate riješiti, pa ste odlučili krenuti na put. Čim ste stigli u planinu vrijeme se pogoršalo i počela je padati kiša, pa vi sad po magli, kiši i mraku pokušavate na vrijeme stići u ured.

U starom Golfu vožnja lagano postaje problem, jer se stakla zamagljuju, vi sve lošije vidite cestu i niste sigurni hoćete li s postojećom količinom goriva stići natrag u ured, pogotovo nakon što ste dva puta krivo skrenuli zbog radova na cesti pa vam je trebalo neko vrijeme da se vratite. S novijim autom to sve i nije neki problem, jer imate razne uređaje i pokazivače koji vam pomažu da sigurno upravljate autom.

Klima odmagljuje stakla, ESP vam pomaže držati cestu, a ukoliko znate pronaći ekran putnoga računala moći ćete očitati koliko još kilometara možete prijeći uz preostalu količinu goriva i trenutni način vožnje, te morate li usput još stati na benzinskoj da natočite gorivo. Uz pomoć GPS-a ćete znati koji je najkraći put do cilja kada naletite na radove na cesti (promjena marketinške strategije), a šefu ćete lako moći reći točno vrijeme dolaska (deadline) te imate li dovoljno goriva (budžeta) da se vratite.

Danas je nemoguće imati uspješne web stranice ukoliko na njima nemate postavljene alate za analitiku. Kao i u vožnji, nije nam cilj samo gledati podatke na ekranu, nego iskoristiti te podatke za što bolji rezultat.

Jednostavna za implementaciju, ova je platforma prava “zvijer” od alata koja omogućava rast ako je znate i želite kvalitetno postaviti. Dođite na seminar pod nazivom “Google Analytics – Koliko vam je uspješna web stranica” i naučite kako uz pomoć podataka iz Google Analyticsa upravljati svojim webom uza što manju potrošnju i što bolje rezultate.

Seminar će se održati 21. lipnja 2017. u Mostaru; 22. lipnja 2017. u Sarajevu i 23. lipnja 2017. u Banjoj Luci. Predavač na seminaru je Robert Petković, po struci psiholog s više od 20 godina iskustva u digitalnom području, gdje je započeo kao web developer i proveo posljednjih 10 godina kao jedan od najistaknutijih analitičara u regiji. Organizator seminara je Agencija Apriori BH, a više informacija, program, prijava i detalji su na www.apriori.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.