Prošlo je 12 godina od velikog snijega u Hercegovini

Veljača 2012. godine ostat će zapamćena kao mjesec u kojem je Hercegovinu pogodilo najjače snježno nevrijeme u posljednjih nekoliko desetljeća.

2. veljače počeo je padati snijeg te se pretpostavljalo da će biti kao i prethodnih godina, par centimetara, zadržati se dva do tri dana te da će s prvom kišom nestati. No, dogodilo se to da se snijeg zadržao sve do 15. veljače, a izmjerene su i najviše visine snijega u nekim gradovima.

U gradskim sredinama snijeg je iznosio u prosjeku 80 centimetara, a u okolnim mjestima, selima i brdima i preko jednog metra.

Širokobriježani su o snijegu iz 2012. godine snimili i dokumentarac.

Sela su bila izolirana, promet u gradovima je bio obustavljen u potpunosti, namirnica u trgovinama je nestalo, a svi skupa smo proživjeli jedan kaos, a još više nas je zbunjivala nespremnost i neorganiziranost lokalnih vlasti koje je zateklo ovo nevrijeme.

Snijeg u Hercegovini 2012. godine urezao se mnogima u sjećanje, a prema meteorološkim stručnjacima neće se ponoviti još dugo.

U nastavku pogledajte nekoliko naših članaka popraćenim fotografijama i video prilozima iz te godine te se ukratko posjetite kako su ljudi proživljavali to (ne)vrijeme.

>> VREMENSKE NEPRILIKE: Pratite najnovije informacije iz minute u minutu!

>> Snijegom zametena Žovnica

>> Snijeg u Hercegovini (GALERIJA FOTOGRAFIJA)

>> U Iščekivanju južine – dokumentarni film o zimi u Hercegovini 2012. (VIDEO)

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Jbt kako je fino grad bio očišćen sve prohodno hahahahaha, sela 10 dana nisu mogla maknuti a naš gradonačelnik jednu s brda jednu s polja pa radi se ovo ono moraš prevoditelja imat da bih razumio šta govori

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.