Gmail dobio novu korisnu opciju povezanu s Google fotografijama

Mnogima je danas gotovo nemoguće zamisliti život bez Googlea i brojnih usluga ove kompanije. Kada trebamo nešto pretražiti na internetu, javimo se Googleu, kada negdje putujemo najčešće koristimo Googleove karte, a većinu mobilnih telefona na svijetu pokreće Googleov operativni sustav Android.

Među brojnim uslugama koje se često koriste su i Gmail, koji je mnogima primaran osobni mail te Google fotografije, servis za pohranu i dijeljenje fotografija, izradu kolaža, animacija itd.

S obzirom na to da su Googleovi proizvodi i servisi toliko popularni i koriste ih milijarde ljudi, jasno je kako predstavljanje svake nove opcije i usluge izaziva veliku pažnju među korisnicima. Kompanija je ovaj tjedan najavila jedan mali, ali značajan novitet koji bi trebao olakšati život korisnicima Gmaila i onima koji sve svoje fotografije pohranjuju i backupiraju u Googleovoj aplikaciji za pohranu fotografija, prenosi Zimo.

Do sada, kada bi korisnici primili neku fotografiju u Gmailu, Google im je omogućio da te fotografije brzo i uz samo jedan klik preuzmu na računalo ili na Googleov disk, no nije bilo mogućnost da se one brzo preuzmu na servis za pohranu fotografija.

Od ovog tjedna to se promijenilo te je Google dodao i tu mogućnost koja je već dostupna svim korisnicima. Sada, kada unutar Gmaila otvorite fotografije, pored postojećih opcija bit će dostupna i opcija izravnog preuzimanja u Googleove fotografije. Dovoljno je kliknuti na tri točkice u gornjem desnom kutu i nakon toga na Spremi u Fotografije.

Treba naglasiti kako je, barem za sada, nova opcija izravnog spremanja fotografija iz Gmaila u Googleove fotografije dostupna samo za fotografije u formatu JPEG, ne i za druge poput npr. PNG-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.