Gledatelji tvrde da je ovo najbolja serija na Netflixu: Najbolja stvar ove godine

Ako ste u potrazi za novim sadržajem na Netflixu koji će vas oduševiti, Unorthdox je nova mini serija koja bi vam se mogla svidjeti.

Utemeljena je na memoarima Deborah Fledmen i, neuobičajeno za suvremenu televizijsku industriju, bavi se marginalnom židovskom grupom Satmar u New Yorku.

Nesvakidašnja priča koja prati Etsy koja bježi koliko je noge nose i zdrav razum služi od ekstremističkog religijskog sustava, puno je više od kritike malih religijskih zajednica. Serija gledatelje upoznaje s obje strane novčića – i jako je teško bilo koju stranu surovo osuditi.

Židovska zajednica Satmar korijene vuče iz Mađarske. Poslije Drugog svjetskog rata jako religijsko i nacionalno uvjerenje osnovalo je religijski krug koji se potpuno distancirao od ostatka svijeta u namjeri da ujedinjenjem i slogom nadoknadi izgubljeno ljudstvo u ratu, prije svega rađanjem.

Muškarci u zajednici klone se modernog života i tehnologija, dok žene služe samo za reprodukciju i ništa više. Život mlade Etsy prikazuje se iz dva kuta – život nakon bijega u Njemačku i njen život u Satmar zajednici, prenosi Index.

Serija je postala veliki hit.

“Najbolja serija trenutačno na Netflixu”, “Tako snažno i moćno ispričana priča. Vjerojatno najbolja stvar koju sam vidio ove godine”, Unorthdox je odlično napisana serija. Nevjerojatno.”

Iako je serija pokupila dobre kritike, neće biti više nastavaka. Scenaristica Anna Winger smatra kako je ova priča završena, ali je najavila suradnju s glumcima iz serije i u budućnosti.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.