Glamoč: Nestali pastir spašen u posljednji trenutak

Oko 21.30 sati u četvrtak, nakon trosatnoga probijanja uz pomoć dviju ralica, pripadnici GSS HBŽ i Specijalne policije uspjeli su locirati i pronaći nestaloag pastira Radenka Karača iz Glamoča.

Nakon što je Radenka i njegova oca Miloša zateklo današnje nevrijeme na terenu dok su čuvali stado ovaca, krenuli su se spašavati prema selu. U mećavi su zalutali i pri tome se i razdvojili te je vlasnik stada, vidjevši da ih nema do mraka, obavijestio policiju.

Ubrzo je uslijedio poziv iz operativnoga centra CZ i na teren je izišlo devet pripadnika GSS HBŽ i četiri pripadnika specijalne policije, skupa s dvjema ralicama koje su odigrale glavnu ulogu u probijanju snježnih smetova na putu prema napuštenom Reljinom selu, gdje se pretpostavljalo da se nestali nalazi. Nakon tri sata probijanja kroz nevrijeme, spašavatelji su uspjeli locirati nestaloga i pronašli ga u stanju teške hipotermije, priopćio je GSS.

Prema tvrdnjama Marina Vidovića, vođe akcije spašavanja, pronađeni je spašen u zadnji čas jer je već bio u teškom stanju i sigurno ne bi još dugo izdržao u napuštenim zidinama kuće, gdje se pokušao skloniti i upaliti vatru, uz jak vjetar i temperaturu na terenu koja je ispod -15 °C.

Unesrećeni je hitno prebačen do stanice hitne pomoći u Glamoču, gdje mu je ukazana prva pomoć i sad za sad se dobro oporavlja.

Njegov otac Miloš je sam došao do kuća.

Podsjetimo, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) dobila je u četvrtak u 17.30 sati dojavu iz Općine Glamoč o velikoj snježnoj oluji u kojoj su se našle dvije osobe i stado od oko 50 ovaca te je akcija spašavanja pokrenuta u 18.20 sati.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: