Girl Power za borbu protiv nasilja nad ženama

Prošlo je 20 godina od popularne pjesme i spota “Wannabe”, grupe Spice Girls, a Victoria Beckham i Mel C su odlučile iskoristiti isti hit kako bi uz novi video Girl Power pozvale na borbu protiv nasilja nad ženama uoči sastanka Ujedinjenih naroda u rujnu.

Ovu inicijativu unutar projekta Everyone je pokrenuo redatelj filma “Zapravo ljubav” Richard Curtis, a s ciljem stvaranja viralnih videa koji naglašavaju potrebu za stvaranjem veće svijesti o nizu ključnih ženskih pitanja i problema, od nejednakih plaća za iste poslove između muškaraca i žena, dječjih brakova i nasilja nad ženama. U novom spotu se osim Baby, Ginger, Posh, Scary and Sporty Spice, pojavljuju i mlade, odnedavno poznate žene iz cijelog svijeta, uključujući mladu kanadsku zvijezdu Taylor Hatala, Jacqueline Fernandez iz Šri Lanke, Seyi Shay iz Nigerije i M.O. IZ Velike Britanije.

Video je pregledan više od 50.000.000 puta od objave u utorak, a kada su ga ujedno Victoria Beckham i Mel C objavile na svojim društvenim mrežama. Stoga vjerujemo kako ovo nije zadnji viralni video unutar inicijative o širenju svijeti o ženskim problemima.

(zdravakrava.hr)

Komentiraj: