Geocultur: Udruga za stvaranje bolje turističke klime u Hercegovini

Čeveljuša mlinica

U petak je u prostorijama Kuglačkog kluba “Međugorje – Brotnjo” u Međugorju održana osnivačka skupština Udruge za promociju i razvoj geografije, kulture i turizma – GEOCULTUR.

Grupa mladih ali i nešto starijih entuzijasta u turizam, geografiju i kulturu Hercegovine došla je na inicijativu za pokretanje Udruge koja bi se bavila promocijom i razvojem navedenih područja. Budući da su Međugorje i Brotnjo na povoljnom geografskom položaju, Udruga je zamišljena da bude spona istoka i zapada, sjevera i juga Hercegovine.

”Ovo je mali korak ka stvaranju bolje “klime” u geografiji, kulturi i turizmu na području Hercegovine, ali i šire. Cilj Udruge je da se Hercegovina kao geografska i kulturna cjelinu prezentira na jedan drugačiji i alternativniji način turistima”, kazao je predsjednik Skupštine Udruge, Vidan Šaravanja, student Informatike i geografije Sveučilišta u Mostaru.

Udruga već ima članove u na području Brotnja, Čapljine, Ljubuškog, Konjica, te gradovima Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu. Pokrenut je međunarodni ekspertni tim koji okuplja ljude iz turizma, te geografe i umjetnike sa idejom da bude savjetničko tijelo za sve buduće projekte, ali i za sve ljude i organizacije koji se obrate za bilo kakvu stručnu pomoć.

Svi oni koji žele postati članovi Udruge mogu se javiti elektronskim putem na [email protected], a rad Udruge mogu pratiti na portalu – geocultur.org, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

    • za anonimno, prika slabo se ti kontas u stvari, ovako da ti pojasnim- mlinice jesu privatno vlasnistvo (one koje to jesu) ali niti jedan vodotok tj.niti jedna rijeka ili rijecica nije niti moze ikada biti privatno vlasnistvo i to pripada svima, tj.to je opce dobro, ii koji si to ti pokemon da nekom branis da sliki neku rijeku, gdje usput ima mlinica, a btw. malo ko od privatnih vlasnika mlinica je obnovio svoju mlinicu, i evo ti prika jedno pitanje ako si faca odgovori na njega- znas li ko je pravi vlasnik mlinica iznad restorana Borak di je vrelo Listice ? dok sacekamo odgovor — mlinice ce se slikati jos tisucu puta !

  • za ovog anonimno – gdje si ti procitao da ce udruga ili udruge UPRAVLJATI nekim privatnim mlinicama ? ? ? nauci se prvo procitati do kraja neke stvari pa onda daj komentar da ne ispadas gl.uuup

  • ova udruga je osnovana vjerojatno od tatinih sinova politicara da im se pribaci koja marka na racun,briga njih za moju mlinicu

    • po onome što sam vidjela do sada putem interneta, ovi su javni i imaju web za razliku od nekih drugih udruga za pranje novca, uglavnom vrijeme je tu da pokaže sve

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.