Čović: Moguća je promjena partnera u vlasti

Dragan Čović

“U nedjelju moramo završiti razgovore s dogovorom ili drukčijim ishodom. Dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini. Naravno, ako se to ne uspije moguće su i drukčije kombinacije”, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predjedništva Dragan Čović izjavio je u petak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH da očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH na sastanku koji će održati s čelnicima SDA Bakirom Izetbegovićem i Demokratske fronte Željkom Komšićem, no nije isključio mogućnost promjene partnera s novom parlamentarnom većinom ako u nedjelju ne dođe do dogovora.

Čović je pojasnio je da je proteklo previše vremena od izbora održanih u listopadu te da je krajnje vrijeme za dogovor ili pronalazak nove parlamentarne većine.

“Ja se iskreno ne veselim nikakvim drugim kombinacijama jer moramo žurno uspostaviti vlast i rješavati probleme građana”, dodao je Čović.

Odbio je mogućnost da se državno Vijeće ministara BiH ustroji bez Vlade Federacije BiH u kojoj HDZ traži šest mjesta, čemu se protivi Demokratska fronta Željka Komšića.

Čović je pojasnio da je od početka njegova stranka tražila pet hrvatskih i jedno srpsko mjesto s obzirom na dvotrećinsku potporu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

U nedjelju će se održati razgovori čelnika HDZ-a BiH, SDA i DF-a oko uspostave Vlade Federacije BH. DF traži jednak broj ministarstava u Vladi FBiH kao i HDZ BiH.

(Bljesak.info)8 komentara

  • Druze Ćoviču vi ćete za osobne interese dati sve samo da se ostvare vaše namjere,a to u svakom slučaju uništava i raseljava Hrvate iz BiH

  • covica smo amenovali na izborima i to skoro svi hercegovacki gradovi i to najvise Siroki Brijeg , i sad cemo uskoro vidjeti jesmo li pojeli g-o-vno

  • Nemojte biti tako oštri prema našemu draganu, zahvaljujem mu se za sve što je učinio za hrvatski narod, zanemario je svoje vlastite interesa radi opće dobrobiti hrvatskog naroda

  • To i u Sarajevu kažu Čova da će mjenjati tebe i HDZ-cu,samo traže podobne jude koji će to prihvatiti.Toga se ja i bojim i bojim se da ako i dođeš u vlast ti i HDZ-ca nećete vispuniti obećanja data hrvatima i braniteljima.Dosadašnja dugogodišnja iskustva nam ukazuju na to.Nisu hrvatski interesi uhljebiti na stotine sranački poslušnika,rodbine i ovih stalni hrvatina Bariše,Borjane,Tome,Kožula,Monikice,LJubića,Bevande,Eugena i ostale ekipe.Okupirati EP-HB,popuniti svoj kadar rodbinu,poštu,eronet,Aluminij itd.Neka to pripadne hrvatima i treba ali da i običan hrvat tu može ući raditi,predati molbu.Ovako po svemu sudeći opet pušara ili od Sarajeva ili od svoji.Branitelje više nitko i ne spominje.Čova nemoj da nas opet prevariš,nije prvi puta.Možda ti sada jesmo teret,ali HVO-e je temelj države i ovog što vi danas možete popunjavati ove pozicije.

  • Evo ga popustio ili je ko i Sejdo..čuj moramo požuriti i riješiti probleme građana..pa to i Sejdimie govori..Gago,Gago..čuj građana?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.