Genijalan trik: Je li ovo najjednostavniji način za čišćenje tepiha?

Čišćenje tepiha nije nimalo lagan posao. Čak i kada ste ga pošteno “izribali”, uvjereni ste da je konačno čist, ipak nije.

Mnogi tepihe čiste vrlo rijetko, a to bi trebali promijeniti.

Spisateljica Geraldine Campbell otkrila je za Apartment Therapy genijalan trik, s kojim ćete, tvrdi, zaista dobro očistiti vaš tepih.

Usisajte ga kao i obično, zatim ga okrenite na obrnutu stranu i usisajte ponovno. Na taj način “istjerat” ćete prljavštinu s druge strane, objašnjava, i prvi put možete se zaista iznenaditi kada ugledate koliko je prljavštine u njemu.

Pod očistite na uobičajeni način, a zatim ponovno usisajte gornju stranu tepiha, prenosi Večernji.hr.

Okrenite još jednom naopako i ponovite postupak. Ako je na vašem podu ponovno prljavština, ponavljajte postupak dok tepih ne postane čist, odnosno dok ne bude više prljavštine na podu nakon “obrnutog” usisavanja tepiha, objašnjava Campbell, piše Homes Nine.

Iako se čini vrlo zamorno, ovo je zapravo genijalan trik kojim ćete “istjerati” prljavštinu iz tepiha, a bez uporabe kemijskih sredstava za čišćenje. 

Ovaj savjet za čišćenje tepiha podijelila je i jedna majka na Facebook grupi gdje se okupljaju kućanice i one koje to žele biti, a post je uskoro postao pravi hit s više od 23 tisuće komentara. Neke majke i kućanice napisale su kako će odmah danas isprobati očistiti tepihe na takav način, piše Daily Mail.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.