“General” stiže u Mostar: Film o Anti Gotovini uskoro na bh. platnima

Film “General” o životu i značaju generala Ante Gotovine za Hrvatsku i hrvatsku povijest stiže na platna CineStara BiH.

Redatelj filma je Antun Vrdoljak, a glumačku postavu čine Goran Višnjić, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Tarik Filipović, Ivo Gregurević, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Armand Assante, Jasmin Lord.

Početak prikazivanja filma u Bosni i Hercegovni je 5. kolovoza.

Sadržaj filma

8. prosinca 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina.

Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet.

Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato.

Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina je otišao Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991., vratio u domovinu.

Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja.

Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim.

Višnjić: Za Generala nisam uzeo ni centa, možete to nazvati dobrotvornim radom ili domoljubljem

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • nemoj govoriti u moje ime,nikad nisam bila ,niti ću biti za čovjeka koji ostavlja svoju djecu kao čarape gdje god se nađe,pošten i česti čovjek ne bježi ,niti se skriva!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????????

  2
  5
 • reče velečasni Sudac:stvaranjem mnoštva morala,istina,kriterija i pravdi,današnji čovjek se napinje da izbriše svaki trag svetog,ja vas pitam kakvi su to ljudi koji uskraćuju svome djetetu očinsku skrbi brigu i kako takav čovjek može bit general ,a ne može bit otac svome djetetu!!!!!!!????????????
  laž postaje sve uvjerljivija ,nemoral postaje moral,braćo draga u zabludi ste!
  Istina i dobro nemaju zamjenu,ma tko to bio!!!!!!!!!

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.