Gdje je zapelo s izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru?

Nakon velikih uspjeha Lane Pudar, plivanje je u Hercegovini u ekspanziji. Interes djece i roditelja u Mostaru za ovim sportom je ogroman, ali uvjeti u kojima klubovi rade nisu adekvatni.

Odluka o gradnji bazena je davno donesena, izabrana je i lokacija, početak radova uz nazočnost premijera i gradonačelnika službeno označen, ali je sve trajalo nekoliko dana, i stalo. BHRT je istražio zašto se pet mjeseci čeka na stvarni početak radova.

Najzainteresiraniji za stvarni početak radova na izgradnji bazena u Mostaru su sportaši i sportski radnici. Brine činjenica da je sve stalo nakon dva dana, pa i sama pomisao da su priča o početku gradnje i slike s kraja kolovoza, u javnost lansirani možda i u predizborne svrhe.

Mostar reći da je ideja o bazenu prekretnica ne samo u Mostaru, već i šire, i nadam se da će se to realizirati. Zašto dosad nije – ne znam. Plivački klub Velež je u siječnju i prosincu prošle godine imao rekordne mjesece kada je u pitanju broj članova, a zamislite kakva bi situacija bila da imamo jedan od najboljih bazena u državi i šire, izjavio je za BHRT trener plivanja Adnan Manjura.

Sporost ne iznenađuje novinara Zorana Krešića. Bazen u Mostaru jedan je u nizu pompozno najavljenih projekata koji se sporo realiziraju.

Rekao bih da je primjer bazena identičan svemu što se događa u ovoj državi, načinu kako postupaju federalne, županijske ili lokalne vlasti. Nešto započnu, pa čekamo 30 godina. Iskreno očekujem da se ta priča ubrza i da imamo ne novih Lana, već djece koja mogu živjeti život koji ona živi. Bazen nije nešto što bi se moglo nazvati luksuzom, nego potrebom za svaki veći grad, smatra Krešić.

Uopće nije zapelo, rekao je nedavno gradonačelnik Mostara Mario Kordić, na novinarsku konstataciju da se bazen ne gradi, iako je početak gradnje službeno počeo, spominjući demoliciju i kontrolu tla, za koje je, kako kaže, trebalo više mjeseci.

Uglavnom radimo i tempo je dosta dobar. Što se tiče financijskih sredstava – ne fale. Vrlo brzo će početi konkretni radovi, ono što svi očekuju. Proziva se Gradska uprava da ništa ne radi, što nije točno. Rade se stvari koje se ne vide na terenu, a potrebne su za uraditi kako bi se bazen počeo i vidjeti, kazao je Kordić.

Gradu su ponuđena tri idejna rješenja, a ono koje je najprihvatljivije uskoro će biti prezentirano javnosti. U obzir se pri izboru uzeo i novac koji je na raspolaganju.

Mostar: Počeli pripremni radovi za gradnju olimpijskog bazena

(www.jabuka.tv)

8 komentara

    • Treba nam bazen zato sto zahvaljujuci curi iz Mostara pola Europe i svijeta koji prati plivacke sportove prvi put cuje za Mostar vjerojatno, Hercegovini, i sto je rijec o buducoj prvakinji. To je promidzba ogromnog potencijala levatu. Ima uvijek pametnih projekata, a ovaj nista nije manje pametan od svih ostalih. Dapace. Preglupo vam je to podcjenjivanje, jos kad to napise nepismen lik i pocne zazivati nekakve skole, tocno ti dodje da se lupnes necim.

      • O kojoj je curi rijec , nisam cuo da je za Hrvatsku osvojila medalju ? Ti nazalost netrebas skolu , fali ti malo kucnog odgoja posto vrijedjas mene zbog mog komentara a nikog nisam uvrijedio. Sram bilo tvojih roditelja sto nisu odradili sto im je bila duznost.

  • Ja se kupan na Barama i kupat cu se do god sam presjednik i dok god vi glasate za mene. Falaa Vam.

    Vas mili precednik Dragan❤️

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.