Gdje je zapelo s izgradnjom novog kružnog toka u Posušju?

Načelnik općine Posušje Branko Bago posjetio je gradilište gdje je u tijeku izgradnja novog kružnog toka na južnoj obilaznici, a dočekao ga je šef gradilišta Ivica Bošnjak. Kružni tok se gradi na križanju magistralne ceste M6 Posušje – Široki Brijeg – Mostar i regionalne prometnice Posušje – Grude, prenosi službena stranica općine Posušje.

Radovi napreduju, ali ne dovoljnom brzinom zbog čega je načelnik odlučio posjetiti gradilište i vidjeti s kojim se problemima izvođač suočava, ukoliko ih ima.

Stanje na terenu je pokazalo pravu ozbiljnost situacije i izvođenja radova, usprkos velikoj frekventnosti ove dionice, izvođači se vješto nose s poteškoćama i novonastaloj regulaciji prometa, na što se i vozači još uvijek trebaju naviknuti.

kruzni_tok_posusje_1

Foto: Općina Posušje

Kako doznajemo, radovi su se trenutno usporili jer se radi na izmještanju instalacija, električnih kabela, telekomunikacijskih vodova, odvod oborinskih voda i sve što jedan moderan kružni tok treba imati.

Rasvjetna i ostala tijela su potrebna kako bi se smanjio rizik od prometnih nezgoda kojih je u prošlom vremenu bilo u većem broju zbog loše preglednosti za sudionike u prometu.

Ovaj kružni tok zajednički rade Općina Posušje, Direkcija Federalnih cesta i Županijska Uprava za ceste.

Ovim putem apeliramo i na vozače da uspore i poštuju trenutnu prometnu signalizaciju.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • kad bude led niz Bušića stranu, pa kad se krenu zabijat u kružni. FIno ste to napravili. Isto ste ga malo mogli odmaknit.

    • Je pajdo krrvi mi irudove,mi u pošušju imamo najvise kockica u svitu,isusami vise nego njemacka.Kako cemo ga sad iskljucivat kad naparave ovaj tok?

  • A pouceni iskustvom izgradnje dosadasnjih kruznik tokova,nece dugo proc da se nece renovirat.Kupreski je nakon par godina renoviran zbog neznanja onih koji su ga projektirali,sirokobrijeski nije bio ni pusten u promet prosirivali su ga,nadamo se da i ovaj nece biti iste sudbine,inzinjeri su na biroima nezaposleni a ovi sto rade su vecina fabusovci il nikad nije kasno da kupis diplomu nek nam zivi HDZ i bice renoviranja zbog neznanja

  • Širokobriješki kružni tok prilikom ulaska/izlaska kad hoćete iz, ili prema gradu primjetit ćete da nisu sve kocke u sredini kružnog toka betonirane,vec su jednom iskakale pa su im samo vratili u pijesak,popravite odgovorni dok nije kasno

Komentiraj: