Gašenjem Olimpijskog plamena danas završava EYOF 2019

Gašenjem Olimpijskog plamena te službenim i zabavnim programom danas će u Istočnom Sarajevu biti ozvaničen završetak Europskog olimpijskog festivala mladih 2019 (EYOF).

Predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić kazao je jučer na press-konferenciji da su priredili izuzetnu ceremoniju zatvaranja kako bi na veličanstven način zaključili dugogodišnji rad na pripremi i organizaciji EYOF-a.

Istakao je da je u službenom dijelu ceremonije, kojoj će prisustvovati svi natjecatelji, predstavnici olimpijskih nacionalnih komiteta, tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te ostali predstavnici političkog i diplomatskog života u BiH, planirana dodjela medalja, primopredaja zastava te gašenje Olimpijskog plamena.

Predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a Jozef Liba naglasio je da su do sada dobili samo pozitivne dojmove svih sudjelovatelja te da nisu imali nikakve pritužbe u vezi organizacije sportskih događaja.

Predsjednik Liba je kazao da održavanje EYOF-a 2019 predstavlja jako dobar preduvjet za budući razvoj zimskih sportova u BiH.

Izrazio je nadu da će građani Sarajeva i Istočnog Sarajeva sutra pokazati gostoprimstvo kako bi se natjecatelji i ostali gosti ponovo vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Zamjenik direktora EYOF-a 2019 Natko Sudžuka istakao je da u organizacijskom smislu sve prolazi u najboljem redu te da do sada nisu imali nijednu grešku.

Pozvao je sve građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, ali i iz drugih dijelova BiH da u što većem broju danas prisustvuju ceremoniji zatvaranja EYOF-a 2019.

Svečana ceremonija zatvaranja EYOF-a 2019 bit će održana večeras u 19.30 sati ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.