Gary Hunt i Adriana Jimenez pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Gary Hunt pobjednik je spektakularnog Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru, a u kategoriji žena pobjedu je odnijela Adriana Jimenez.

U muškoj konkurenciji drugoplasirani je Michal Navratil, a na trećem mjestu je Catalin Preda. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto je osvojila Rhiannan Iffland, a treće Jessica Maculay.

Hunt je tako ostvario drugu pobjedu zaredom u Mostaru. Jimenez, natjecateljica iz Meksika, već treću godinu skače sa Starog mosta, a došla je u Mostar kao drugoplasirana u ukupnom poretku.

Mostarski skokovi tako su priredili još jedan istinski spektakl u kojem su uživale tisuće gledatelja koje su došle iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i cijeloga svijeta, piše Klix.ba.

Nakon prvog dana i dvije serije skokova s mostarskoga mosta u obje konkurencije vode Meksikanci.

Muškarci su skakali s visine 27 metara, a žene s 21 metra. Brzina koju natjecatelji prilikom skoka mogu doseći iznosi 80 km/h, a let do vode traje oko tri sekunde.

Ovo je četvrta godina kako najbolji svjetski skakači izlaze na Stari most. Prve godine 2015. skakali su samo muškarci, a pobijedio je Meksikanac Jonathan Paredes. Godinu kasnije slavili su Čeh Michal Navratil i Kanađanka Lysanne Richard, a prošle godine Braitana Gary Hunt i Amerikanka Cesilie Carlton.

Posljednja stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u 2018. godini održat će se u Italiji 23. rujna ove godine.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


1 komentar

  • Jedan od najljepših ,, derneka,, na kojima sam bio, svaka čast skakačima imalo se šta vidit, a iće i piće dobro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.