Garaže za bicikle tvrtke iz BiH veliki su hit, izvoze ih u susjedne zemlje i EU-a

Unatoč brojnim problemima zbog aktualne situacije prouzročene pandemijom koronavirusa, tvrtka Limometal iz Cazina, jedna od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova, uspjela je ne otpustiti ni jednoga radnika.

Mi se borimo za svako radno mjesto. Dakako, težak je to proces, ali ne želimo da itko od naših radnika ostane na ulici i bez mogućnosti zarade za svoju obitelj. Stoga smo se prilagodili novim zahtjevima tržišta, reorganizirali poslove i okrenuli se traženju novih poslovnih partnera, piše Večernji list BiH.

Pozitivna nula

Zahvaljujući promjenama sredinom prošle godine, koje su dale rezultate, poslovanje u 2020. godini okončali smo na pozitivnoj nuli, kaže direktor Limometala Mensur Mulalić.

Prvi čovjek uspješne tvrtke iz Cazina svjestan je da i u godini pred nama bh. ekonomiju očekuju isti problemi i izazovi.

Dvije godine prije koronavirusa imali smo porast proizvodnje od 10 posto i to nam je cilj i u 2021. godini. I unatoč brojnim problemima, uspjeli smo kupiti nove strojeve za limove i počeli proizvoditi nove proizvode. Iz dana u dan situacija se mijenja i potrebno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U suradnji s našim partnerima iz regije, ali i Europske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikle. Tako bi naše garaže za bicikle vrlo brzo trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj, a potom i diljem svijeta, kaže za Večernji list direktor Mulalić.

Tvrtka Limometal iz Cazina

Podsjetimo, limene autogaraže ove uspješne tvrtke iz Cazina već su postale pravi hit diljem regije, a potražnja za njima osobito je izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

Raste potražnja

Posljednjih godina sve više ljudi diljem svijeta, ali i u BiH, bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u prometu sve je veća potražnja za garažama za bicikle. Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvokotača, otvorena je u nizozemskom gradu Utrechtu.

Limometal se može pohvaliti bogatim portfeljem. Njegovi proizvodi koriste se u zemljama Bliskoga istoka, Sjedinjenim Državama, Južnoj Koreji i drugima.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.