Kiseljak: 57-godišnjak ukrao gole fotografije djevojke za Novu godinu pa ju ucijenjivao

Pedesetsedmogodišnji I. K. optužen je da je u novogodišnjoj noći u Kiseljaku s telefona L.V. poslao sebi na mobilni telefon fotografije na kojima je ona gola te od nje tražio seksualne usluge i novac kako takve sadržaje ne bi dalje dijelio.

Naime, Općinski sud u Kiseljaku potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Srednjebosanske županije koje I. K. tereti da je počinio kazneno djelo ucjene iz članka 296, stavak 1, Kaznenog zakona FBiH, prenose Nezavisne novine.

Prema navodima optužnice, I. K. je u noći između 31. prosinca 2020. i 1. siječnja 2021., za vrijeme dok se nalazio u stanu oštećene u Kiseljaku, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, iskoristio nepažnju L.V. te s njenog mobilnog telefona na svoj mobilni poslao slike na kojima je ona bez odjeće.

Kako se navodi, potom je od oštećene tražio da mu pruži usluge seksa i da mu da novac.

Optuženi joj je zaprijetio da će, ako ona tako ne postupi, njene fotografije na kojima je bez odjeće podijeliti na društvenim mrežama i među prijateljima.

Takođe, u optužnici se dodaje da, kada ona nije postupila po njegovim zahtjevima, odlučio je s nekim osobama podijeliti njene kompromitujuće fotografije.

Naime, kako se navodi u optužnici, I. K. je svojim poznanicima A.K. i Ž.V. putem društvenih mreža poslao dvije fotografije oštećene, na kojima je ona bez odjeće.

Kako se dalje navodi, potom je oštećena muškarcu koji ju je ucjenjivao 12. siječnja ove godine uplatila novac kako ne bi dalje širio njene fotografije.

Međutim, tu se nije zaustavio pa je i dalje nastavio s ucjenama djevojke čije je fotografije imao.

Putem Western Uniona oštećena mu je uplatila 100 KM, da bi potom, i pored navedenog postupka oštećene, nastavio tražiti novac, navodi se u optužnici.

Tada je djevojka odlučila ucjenjivača prijaviti policiji te je muškarac dalje procesuiran, pišu Nezavisne novine.

Postupajući tužitelj je u optužnici predložio da se od optuženog oduzme protupravno stečena imovinska korist od 100 maraka, navodi se u optužnici.

(www.jabuka.tv)