Galić i zapovjednik NATO stožera iskazali spremnost za intenziviranje suradnje

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić primio je u nastupn posjet zapovjednika NATO stožera u Sarajevu brigadnog generala Matthewa Valasa.

Iskazana je spremnost za intenziviranje suradnje.

Galić je, uz izraze dobrodošlice, generala Valasa upoznao s dosadašnjim aktivnostima MO i OS BiH i suradnjom s NATO stožerom Sarajevo, aktivnostima vezanim za Akcijski plan za članstvo, Program reformi, Paket podrške za izgradnju obrambenih kapaciteta NATO-a (DCBI) i brojnim drugim temama.

Vаlas se prisjetio da je Bosna i Hercegovina mjesto gdje je počeo svoju mirovnu karijeru 1999. i 2000. godine, te naglasio da mu je BiH država zbog toga jako blizu srca. Većinu vremena je nakon toga proveo sa snagama za specijalne operacije, gdje je stekao dosta iskustva.

Sugovornici su na kraju iskazali spremnost za intenziviranje suradnje i daljnji razvoj prijateljskih i partnerskih odnosa, na obostranu korist i zadovoljstvo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Ministarstvo obrane BiH)

1 komentar

  • Vodite nas u proxy rat SADa. NATO je stvoren da drugi narodi ginu za globalne interese SADa. To nije savez za obranu, nego savez globalne smrti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.