Gačić pucao iz šmajsera i pištolja, bio je dobro opremljen

Policijski službenici i dva tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo završili su očevid kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gdje je nakon višednevne potrage likvidiran ubojica Edin Gačić.

Policajci i tužitelji radili su u otežanim uvjetima zbog jakoga snijega, nepristupačnog terena i mraka. Očevidna ekipa morala se pješke penjati strmovitim putem prekrivenim snijegom 45 minuta od mosta gdje su parkirali vozila u Lepenici. Tijelo je pogrebnim kolima prevezeno u prosekturu Bare nakon što su ga snijeli s lokacije udaljene kilometar i po od putne komunikacije, kazala je za Klix.ba glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić.

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora, ubojica Edin Gačić bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan u razmjeni vatre s policijom.

Na sebi je imao vunu kojom se štitio od hladnoće u zemunici u kojoj je boravio, a u obračunu s policijom na koju je pucao koristio je pušku, tzv. šmajser, te pištolj koji je uzeo od policajca Mahira Begića kojeg je ubio.

Količina streljiva i čahura pronađenih kod njega nakon što je likvidiran ukazuje da je bio izuzetno dobro opremljen te da se evidentno pripremao za ovaj krvavi pohod.

Šuma u kojoj se skrivao Edin Gačić

Tijekom dana bit će izdana naredba za izvršenje obdukcije tijela kako bi se utvrdilo od kojih ozljeda je preminuo, a kako bi slučaj bio zaključen.

Istraga će biti obustavljena s obzirom na to da je osumnjičeni ubijen.

Podsjetimo, višestrukog ubojicu Edina Gačića likvidarali su u utorak poslije 16 sati pripadnici Sektora za specijalnu podršku MUP-a ŽS.

>> Pročitajte i: Ovo je sklonište u kojem se Gačić krio prije nego što je ubijen

Nakon što su ga pronašli, došlo je do razmjene vatre u kojoj je jedan policijski službenik zadobio lakše ozljede, prenosi Klix.

Mještanima sela Suhodol, Lokve i Toplice je laknulo jer noćima nisu mogli spavati zbog straha za sigurnost svoje djece.

Problem koji se krije: Mudžahedini iz rata siju smrt po BiH i u miru

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.