G-Petrol se širi u Hercegovini, zakupit će četiri benzinske crpke

G-Petrol namjerava preuzeti četiri benzinske crpke u Hercegovini, proizilazi iz prijave koncentracije ove kompanije Konkurencijskom vijeću BiH.

Riječ je o benzinskim crpkama Doljani i Gabela u Čapljini, Veljaci u općini Ljubuški i benzinskoj crpki Grude u istoimenoj općini. Razdoblje zakupa je u trajanju od 15 godina od dana preuzimanja, javlja Faktor.ba.

Pravni oblik koncentracije je stjecanje kontrole jednog gospodarskog subjekta nad drugim, koja će nastati dugoročnim zakupom poslovnih prostora, navodi se u prijavi.

Ova koncentracija, prema podacima iz prijave, imat će učinak na relevantnom tržištu trgovine na malo motornim gorivima u specijaliziranim trgovinama, na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Konkurencijskog vijeća BiH.

U prijavi se ne navodi čije crpke Gazprom uzima pod zakup, ali s ozbirom na lokacije i njihov broj, jasno je da je riječ o crpkamapod brendom Oktan kompanije Ero d.o.o. Doljani.

G-Petrol na ovaj način širi prisustvo u Hercegovini, gdje trentuno ima benzinske crpke u Mostaru, Širokom Brijegu i Čapljini.

G-Petrol dio je ruske kompanije NIS Gazprom Neft, a kojom se upravlja iz Srbije. Gazprom je na tržište BiH ušao preuzimanjem OMV-ovih benzinskih stanica 2013. godine.

(www.jabuka.tv)

18 komentara

  • Ima dovoljno benzinskih u herceg….Netreba nam.hvala..vec novce perete….lopovi ..neko glup.. da narod ima pameti ko sto nema …zapalit vam ih sve al na kraju kad ih pootvarate…. SVE sto je u kooperaciji s djavlom napravljeno gorit ce USKOROOOOO…. Upamtite.. SVEEEEE Bolje vam je odustanite

  • Političar…. smiri tenzije , zivi svoj zivot , mani se prijetnji ili bilo čega treceg jer na kraju mozes ti deblji kraj izvuci , zivi sretno i veselo , mani se glupost , sretno

    • Ulagat novce u poljoprivredu imamo dovoljno benz.crpki po cjeoj herceovini…. nece imat ko tocit kakva vremena dolaze… glupi potezi…preprovidno..Dolaze vremena gladi socijalno-ekonomskih tenzija… otkaza pobuna… nemira…. mora se opravdat svota novca od kriminalno uvezane skupine preko firmi benzinski crkpki…. laka lova…. lopovi i prvaranti u plisnim rukavicaa… sotonine sluge…. jos? Nejaso nekome nesto!!

    • Rusija je gotova u narednom periodu a krece od Srbije ovog ljeta zajedno sa Amerikom uz blagoslov Erdogana…… rat ulazi na mala vrata..na balkan.zajedno sa migranitima…….sve osmisljeno ranije…..nece bit dobro….

  • Niko nikome neprjeti osobno .ruke i dusu prljat JOK….Gnjev Bozji ce SVE zapaliti sto je nepravedno steceno i napravljeno…

  • Tocit treba dije najjeftinije ustvari gorivo dolazi sa istog mjesta a koliko sam vidio u doba korone gazprom je bio najskuplji a kvaliteta ista za ove nase krntije tj otpad vozila koje europljani prodaju nama svako gorivo je dobro

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.