FUP: Velika akcija u Sarajevu, policija u lovu na bivše visoke dužnosnike SDP-a?

U četvrtak je rano ujutro u Sarajevu započela velika policijska akcija pretresa i uhićenja bivših visokih dužnosnika SDP-a, ekskluzivno doznaje portal Klix.ba.

Policija vrši pretrese na čak deset lokacija u Sarajevu. Kako se neslužbeno doznaje, policija vrši pretrese stanova Predraga Kurteša, Dragana Miokovića, Kemala Kačapora i još nekoliko osoba.

>>Pročitajte i: Poznati detalji akcije “Registar” u Sarajevu, petorka ukrala milijun KM

Dragan Mioković je bivši policijski službenik Županije Sarajevo i savjetnik nekadašnjeg SDP-ova ministra u Vladi FBiH Predraga Kurteša, a s njim se dovodio u vezu kada je objavljeno da je sudjelovao u pokušaju zataškavanja prometne nesreće koju je skrivio Kurteš.

Također, vrši se pretres stana Kemala Kačapora koji je bio jedan od najbližih suradnika nekadašnjega lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i asistent na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Nakon što je SDP osvojio vlast na izborima 2010. godine, Lagumdžija je Kačapora imenovao u Nadzorni odbor BH Telecoma.

Kačapor se dovodio u vezu s aferom namještanja natječaja u BH Telecomu, i to preko privatne firme BS Telecom. Tada je navodno prekršen Zakon o javnim nabavama jer je Kačapor sa suradnicima usklađivao natječajnu dokumentaciju prema interesima privatne informatičke kuće BS Telecom.

Akciju provodi Federalna uprava policije po nalogu Tužiteljstva BiH.

Kako se doznaje, navedene osobe osumnjičene su zbog financijskih malverzacija.

Više informacija o samoj akciji bit će poznato tijekom dana.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.