FUP uhitio mladića koji se predstavljao dječaku preko Instagrama kao 17-godišnjakinja

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom Bosansko-podrinjske županije, slobode lišili osobu inicijala D.K. (1994.) iz Goražda koja se dovodi u vezu s kaznenim djelom – iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

D.K. se sumnjiči da se koristeći znanjima i vještinama iz oblasti informacijskih tehnologija na društvenoj mreži Instagram kreirao korisnički račun s kojeg je od 16. travnja uspostavio on-line komunikaciju s maloljetnikom (dječakom od 11 godina) pri tome se predstavljajući kao 17-godišnja djevojka.

Iako je prethodno upoznat da razgovara s jedanestogodišnjakom, D.K. mu je poslao fotografije seksualno-eksplicitnog sadržaja, a u nastavku razgovora zahtijevao od njega fotografije istog sadržaja, pokušavajući ga navesti da izvrši snimanje fotografskog zapisa.

U nastavku međusobne komunikacije osumnjičeni je zahtijevao sastanak sa spomenutim dječakom na području Sarajeva, s ciljem seksualnog iskorištavanja.

U sklopu realiziranih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Goraždu izvršen je pretres stambenog objekta koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto računalo, tablet i mobilni telefonski aparati koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog kaznenog djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

Potresna ispovijest majke čija je kćer bila žrtva pedofilije u Posušju

(www.jabuka.tv)