FUP prekinuo lanac trgovine oružjem

Policijski službenici Federalne uprave policije su, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u subotu 6. siječnja 2018. godine, poduzimajući mjere i radnje i svoje nadležnosti, lišili slobode jednu osobu iz Travnika inicijala A. K. (1986. god.) koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom “Organizirani kriminal”, a u vezi s kaznenim djelom “Neovlašteni promet oružja i vojne opreme te proizvodima dvojne namjere”.

Podršku prilikom ovih aktivnosti pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske Županije.

Osoba lišena slobode sumnjiči se da je u prethodnom periodu organizirala, posredstvom drugih osoba iz Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Navedena osoba kriminalistički je obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će biti u zakonskom roku, uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, predana na dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Suda Bosne i Hercegovine i uz podršku pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske Županije, u nedjelju 7. siječnja 2018. godine na dvije lokacije na području općine Zenica, izvršeni su pretresi objekata koje koriste osobe za kojima se još uvijek traga jer se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelima.

Federalna uprava policije nastavlja suradnju sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Slovenije te aktivnosti na identifikaciji osoba i dokumentaciji kaznenih djela, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.