FUP predao izvješće Tužiteljstvu HNŽ-a o policajcima koji su brutalno pretukli mladića u Mostaru

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zaprimio je izvještaj Federalne uprave policije protiv pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a zbog premlaćivanja mladića u Mostaru.

FUP je postupio po zahtjevu tužiteljstva za prikupljanje dodatnih dokaza pa se policajci J.P. i A.V. sumnjiče da su počinili kazneno djelo Zloupotreba položaja ili ovlasti te kazneno djelo Zlostavljanje u obavljanju službe.

Mostar: Noćna prosvjedna šetnja protiv policijske brutalnosti

Postupajući tužitelj vrši uvid u izvješće i dokaze i odlučit će o poduzimanju daljnjih mjera i radnji, rečeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva HNŽ.

Ispovijest pretučenog mladića: Ponudio sam da platim kaznu, no oni krenuli s udarcima

Podsjećamo, u noći s 10. na 11. travnja, policajci su u Franjevačkoj ulici u Mostaru ispred ulaza zgrade u kojoj živi brutalno pretukli mladića. Potom su udaljeni s dužnosti, a uslijedile su brojne reakcije među kojima su bile i one da ministar unutarnjih poslova HNŽ-a treba podnijeti ostavku.

Vlada HNŽ osudila nezakonito i neprimjereno ponašanje policijskih službenika

Uslijedili su i prosvjedi pred policijskim središtima u Mostaru, a održana je i prosvjedna šetnja protiv policijske brutalnosti. S druge strane, izvještaj o sigurnosti u gradu nije se našao pred mostarskim Gradskim vijećem jer, kako je potvrđeno, nitko iz resornog ministarstva nije došao kao izvjestitelj pred vijećnike.

“Mito i korupcija, mostarska policija”: Održan mirni prosvjed protiv policijske brutalnosti

Policajci brutalno premlatili mladića u Mostaru

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.