Dobre vijesti za Xiaomi

Sporazum je postignut nakon što je Xiaomi prošle godine podnio sudsku tužbu protiv vlade SAD-a.

Vlada SAD-a pristala je ukinuti “ban” Xiaomiju, do kojeg je došlo kada su Trumpova administracija i Pentagon u siječnju stavili tvrtku na crnu listu kao “kinesku vojnu tvrtku”.

Xiaomi je zbog tog bana odlučio potražiti pravdu pred američkim sudom, pa je predao tužbu u kojoj je izjavio da njegova dva suosnivača drže 75 posto prava na glasovanje u upravnom odboru i da ne postoji nikakva poveznica vlasništva tvrtke s kineskom vojskom. Također je dodao da su troje njegovih najutjecajnijih dioničara američke investicijske grupe.

Prema pisanju Bloomberga, stranke su se dogovorile o “putu naprijed koji bi riješio ovu parnicu bez potrebe za osporavanjem”. Ostali detalji nagodbe nisu poznati, ali obje će stranke podnijeti još jedan zajednički izvještaj prije 20. svibnja, piše Vidi.hr.

U ožujku je američki sud privremeno zaustavio ban kako bi spriječio da tvrtka trpi nepopravljivu štetu. Zasad Pentagon, Xiaomi i kineske vlasti još nisu komentirali razvoj događaja, no Xiaomi je očito prva kineska tvrtka koja je postigla pobjedu protiv američke administracije.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.