FTV poziva BHRT: Spasimo zajednički javne servise

Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH poziva Upravu BHRT-a na konačno potpisivanje jedinog na Zakonu jasno utemeljenog Ugovora o raspodjeli RTV pristojbe, a kakav je za sve uspješno egzistirao zadnjih šest godina.

Posljednji nemili događaji s gašenjem signala RTV Federacije BiH pokazali su koliko se štete može nanijeti jednostranim protupravnim radnjama i vjerujemo da je Uprava BHRT-a izvukla pouku da je sve odnose moguće riješiti jedino kroz suradnju, uvažavanje i povjerenje, ali samo temeljem postojećih zakonskih propisa koji su, kada je u pitanju raspodjela RTV pristojbe, potpuno precizni.

Potpisom na Zakonu utemeljnih ugovora o raspodjeli RTV pristojbe osiguralo bi se nesmetano produciranje i emitiranje programskih sadržaja obje kuće. Ujedno, osigurala bi se redovna isplata plaća radnicima i BHRT-a i RTV Federacije BiH, a što je bio slučaj svih prethodnih godina.

RTV Federacije BiH, odmah po potpisu Ugovora o raspodjeli RTV pristojbe, pristupila bi redovitom plaćanju tehničkih usluga što je činila svih prethodnih 20 godina i na račun BHRT-a, po ovom osnovu, u spomenutom je razdoblju prebacila više od 100 milijuna maraka.

Uz redovne uplate tekućih usluga parcijalno bi, do kraja godine, od strane FTV bila izmirena i dugovanja za tehničke usluge koja su nastala u razdoblju od 1. siječnja 2024. kada je Ugovor o RTV pristojbi BHRT jednostrano prekinuo. Pozivamo vas i krajnje je vrijeme da napokon gašenje zamijenimo zajedničkom izgradnjom obje naše Kuće, stoji u priopćenju Poslovodnog odbora RTV FBiH.

Ugašena Federalna televizija

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.