Frano Krišto o napadu: “Žao mi je, ali imao sam najmanje 100.000 razloga da to napravim”

Dvadesetšestogodišnji student iz Livna Frano Krišto kaže da nema nikakvih političkih motiva u incidentu koji je imao s Borjanom Krišto te da je to učinio u afektu zbog svega što proživljava on i omladina Livna.

Ističe da je Krišto gađao s dva manja kamena, da je jedan ostao izvan dvorišta, a za drugi nije siguran je li uopće i upao u dvorište u kojem je bila Borjana. Tvrdi da je nijedan nije pogodio te da mu nije ni bila namjera pogoditi je ili ozlijediti. Dodaje da se tu nije radilo o četiri stijene, kako se navodi, nego o dva kamena i da mu je sada žao zbog načina na koji je reagirao.

Otac je hrvatski branitelj, kojega su godinama zavlačili za posao te je bio prisiljen raditi u Hrvatskoj i Njemačkoj kako bi prehranio obitelj. Naposljetku su za njim otišli majka i dva brata, a sestra i ja smo ostali radi školovanja i akademskih obaveza”, priča ovaj mladić koji je i sam trenutačno nezaposlen i radi honorarne poslove.

Ističe da je laž da se radilo o političkom napadu.

“Nisam bio politički motiviran, to je notorna laž koju je izgovorila gospođa Borjana Krišto, ali budući da nas kao narod lažu posljednjih 25 godina, to me nimalo ne čudi. Ovaj nemili događaj u kojem sam sudjelovao je isključivo rezultat trenutka slabosti i afekta. Jednostavno više ne mogu trpjeti ovakvo stanje u svome voljenom Livnu. Iako mi je žao zbog načina na koji sam to napravio, budući da me roditelji nisu tako odgajali, imao sam najmanje 100.000 razloga da to napravim“, kaže mladi Livnjak za Dnevni list.

Ističe da trenutačno nije aktivan ni u jednoj stranci, kao i da je nekada bio u HDZ-u BiH, a sada ima člansku iskaznicu HDZ-a 1990.

Dodaje da s Borjanom Krišto nije u direktnom rodu, iako mu je njezin suprug Branko Krišto rođak s očeve strane.

Upitan boji li se kaznenoga progona, Krišto kaže da se još više nego kaznenoga, boji političkoga progona, “budući da su u jednom trenutku ispred njegove kuće bili pripadnici Specijalne policije i nekoliko policijskih vozila, uključujući i tzv. ‘policijsku maricu’, a sve s ciljem da bi priveli osobu koja je bacila dva kamena iz revolta“.

Prema njegovim riječima, naredba za njegovo privođenje i uhićenje došla je direktno od ministra unutarnjih poslova HBŽ-a Darinka Mihaljevića.

“Policijski službenici koji su me priveli imali su naredbu da razvale vrata moje obiteljske kuće, do čega srećom nije došlo”, objašnjava Krišto.

Prokomentirao je i izjavu nakon incidenta, gdje Krišto kaže da je to osoba ‘koja se ničim ne bavi’.

“Poštovana gospođo Krišto, sjetite se mladića koji vas je prije desetak godina posluživao na terasi hotela Park, kojega ste i pohvalili kolegicama radi usluge, taj šesnaestogodišnjak sam bio ja. Također 9. svibnja 2017. bit će točno jedanaest godina kako radim kao djelatnik u ugostiteljstvu, a radio sam u više navrata u Njemačkoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u kojoj nemam ni dana radnoga staža”, kaže ovaj mladić.

Ističe da livanjska mladež nema perspektivu, i da je jedini izbor koji imaju, ukoliko nisu pripadnici političke elite, otići zarađivati kruh izvan Livna kojega toliko vole.

“I osobno sam sudjelovao u radu livanjske mladeži budući da sam bio aktivni član Livanjske franjevačke mladeži, a naposljetku i predsjednik iste. Svi su ogorčeni i razočarani ovakvim stanjem i netransparentnim zapošljavanjem”, poručio je Frano Krišto.

(www.jabuka.tv)
24 komentara

 • Student radi od sedamnaeste godine.gadja kamenjem svoju ocito rodicu nevistu sta li jer je ova lopov jer je nevisti svojoj uplatila lovu. Aj vi to rijesite kuci nemoj da baba sipku donese pa po guzici

 • Dosadio vise njihov lopovluk a jadni studenti vise su gladni nego siti, sramih bilo pocev od Gorjane pa sve do dekana na fakultetu, ali pojedinih dekan. Ne trpamoih u isti kos. A dama digla lompu zbog dva kamencica. Zasto se boji ako nije kriva

 • Franjo,prvo lijepo si sređen,odjeven,skockan,za to pohvala.Ako si htjeo kao student sa kamenicama skrenuti pozornost na sebe greška i primitivno,.Neznam dali te netko nagovorio ili ne ali ti ćeš odgovarati za taj čin.Podrška na tipkovnici i pohvale tog čina su ,,ništa,,i iskreno mi je žao što si se spustio na te niske grane nepristojnosti. Zamisli da si otišao u Sarajevo i gađao Bakira Izetbegovića kamenom,Komšića,Lagumđžiju,Nikšića kako bih prošao…Vi očito imate nekih obiteljskih nesuglasica i to želiš prenjeti na javnost i ostale građane. Sam si pao i sam ćeš snositi posljedice.Mlad si i naučićeš se pameti,polako. Laskanje i podrška sa tipkovnicom ti ne znači ništa.Dalje ti ovdje opisa tjek cjele policijske akcije,očito te nalogodavci i huškači iz HDZ-1990 dobro informiraju. Kad se radi o takvoj vrsti napada na osobu iz političkog života normalno je da policija tako djeluje.Dobro si prošao momče,mogo si degenjak dobiti…Što manje medija,ispričaj se gosp.Krišto za taj čin i podavij rep ako misliš sebi dobro…Uzmi knjigu završi taj fakultet i nemoj više biti student…Prijeteljski savjet..Ovi što te lože ne misle ti dobro Franjo…

 • Zar je normalno i kršćanski pozivati na kamenovanje i podržavati nasilje… Nije Franjo, ti si pogriješio što si to uradio.Tvoja slika na portalu ako je vjerodostojna govori,prikazuje da materijalno dobro stojiš što je za pozdraviti,lijepo izgledaš i neznam što ti te gluposti trebaju.Ako netko sa tobom manipulira nemoj to dozvoliti. Kad dođeš na sud biti ćeš sam i nece ti biti ugodno i jednostavno pojasniti kamenovanje osobe…

 • E, moj Tomo, ti si čisti ul….. Tebi je očito dobro. Šta kad zavrsi fakultet, ako nije uz njih. Moze diplomu drzati na regalu i čekati na birou za zapošljavanje, jer ima ih preči bez diplome, ili kupljene, svejedno. Nevole Oni PRAVE DIPLOME, studenata koji su učili,a mi roditelji, krvavo zarađivali da je dobiju.
  Velika podrška hrabrom Franji.
  Nasulju NE, NE
  Glas dignuti DA

 • Borjana Kristo, Dragan Covic, Bozo Ljubic i svi njihovi podanici u vidu lokalnih mocnika i direktora javnih institucija… Sve je to isto i 99% njih radi sa jednim ciljom – za vlastiti dzep i vlastiti interes.
  Koga god da si udarao, u slican bubanj bi udario, neki malo veci ili neki malo manji.
  Puno podrske si dobio sa svih strana, ali izostaje ti ona prava podrska velikog broja ljudi, a to smo mi sto smo “utekli” u inozemstvo. Zasto? Pa dovoljno je reci samo ovo: neka stave sve izbore izmedju Bozica i Nove godine, pogotovo izbore za lokalnu upravu pa cemo vidjeti koliko ce tko dobiti glasova kad se tu nalazimo i mi iz inozemstva skupa sa studentima koji nisu prisutni u svome gradu za vrijeme trenutnih termina odrzavanja izbora.

  Vecernji list (i ostale tiskovine) te mnoge internet stranice (cija je administracija povezana sa lokalnom vlasti) donose izjave nekih ljudi koji govore kako je u Njemackoj lose i kako uopce nije dobro, a sve poradi toga da se ljudima “zamazu oci” i da ih se uvjeri kako je kod nas lijepo i dobro. Jeste, lijepo je i dobro ako radis u Elektroprivedi, Elektroprijenosu, Eronetu, Posti ili u nekom ministarstvu.

  Na kraju jos samo ovo (da “ne duljim” o svemu sto je svima opcepoznato): niti jedno carstvo nije vjecno trajalo!

  Pametnome dosta!

  • Haha a šta je postiga? Pa ajde idite u prosvjed za nj? Šta ZNA se? Moraš biti član da vidiš koji je ovo kreten. Nekada smo imali Bušiće,proljeće, Tuđmana a danas tipkači po portalima i kretenčići koji skriveni gađaju žene kamenom hahahhaha. Na šta je otpor spao. I koga gađa? Gađa li tko Bakira,Dodika i njihove? Aj vi biše pobijedite taj HDZ pa samo svojom pojavom činite promjene

 • ovaj ih tomo dobro poznaje sve a momku je dodijalo što da studira i muči se kad završi oni nemaju posla a neki papak to za noć završi i ima državne jasle jel tebi tomo to u redu ako je uzmi ogledalo pa reci sebi da si čovik ako jesi ti nemaš ni malo moralo ni domoljublja

 • Kakva mladež takva i budućnost! To je to? Nekada su mladi nudili riješenja,pisali proglase,prosvjedovali, imali ideje za budućnost a ova zalizana smlatina bacila kamenčić i vi mu zavaljeni u fotelje pružate podršku? I to politolog po struci… S tim ni u Njemačkoj ne bi lako naša posao. I još pišete e da je više takvih.

 • Pa do prije par godina nisi mogao mi pomislit na ovakav potez,ipak ima nade…
  A vi što serete da.nasilje.nije rješenje ste plaćenici.
  NASILJE JE JEDINO RJEŠENJE

 • Pa što guraš Franu u nasilje, kreni ti pa udri kamenjem. Ali ti čuvaš svoju guzicu, a Franina će pred suca. Koji si ti jebeni licemjer.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.