Prije 31 godinu Franjo Tuđman otvorio obnovljenu širokobriješku Gimnaziju

Na današnji dan prije 31 godinu predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman svečano je otvorio obnovljenu zgradu Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu.

Tog 19. svibnja 1993. godine, na svečanosti kojoj je nazočilo više tisuća ljudi, predsjednik Tuđman presjekao je vrpcu te otvorio zgradu Gimnazije kojoj je to bila treća rekonstrukcija.

Na početku svečanosti okupljene je pozdravio profesor Stanko Jurilj. Poslije obilaska Gimnazije Tuđman imao je razgovore s članovima predsjedništava HDZ-a BiH i Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Na velebnoj svečanosti, osim Franje Tuđmana, mnoštvu okupljenih su se obratili ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak i predsjednik HZ Herceg-Bosne Mate Boban.

Nakon svečanosti u Širokom Brijegu, Tuđman je obišao Grude, Posušje, Tomislavgrad i Livno što mu je ujedno bio i prvi službeni posjet HZ Herceg-Bosni.

Zgradu Gimnazije očekuje četvrta, ali ovoga puta potpuna, rekonstrukcija s obzirom da je njezino krovište i potkrovlje izgorjelo u požaru u siječnju 2024. godine.

Radovi na obnovni još nisu počeli, a učenici Gimnazije i Srednje strukovne škole nastavu pohađaju u Drugoj odnosno Prvoj osnovnoj školi i to stalno u drugoj smjeni.

Djelatnici Strukovne: Ne želimo raditi stalno u drugoj smjeni

Prije 100 godina udareni temelji novoj zgradi Gimnazije: Hoće li vratiti nekadašnji sjaj?

(www.jabuka.tv)

16 komentara

  • Otrovaše nam Tuđmana i šuška vragovi crni i crveni,daruj im, Gospodine, i svjetlost vječna nek im svijetlila počivali u miru…
    A ovi HDZovi paraziti žderači lizoguzci ,
    klimoglavci oni što šute a nebi trebali šutjeti jer su tu postavljeni da rade u korist svog naroda ja vam kažem dolazi vam kraj …

    • Je, eto Posavina tada imala nekoliko dobro naoružanih i ustrojenih brigada sposobnih održati liniju ratišta i onda Srbi nisu mogli vojno milimetar teritorija osvojiti nego su molili Tuđmana da odradi ono sto vojno nije islo. Dajte najte pricati gluposti ili se konacno odmaknite od propagande ostataka yu pobornika

  • Zašto ne tražiš da im se vrate Uzaricki Vinogradi te FEAL i omo njega Prosvjeta nije vjersmi smijer vec opće Narodni i Drzavotvorni. L P

  • Ma davno je to bilo. Di je Tudjmanovo vrijeme, di je sadasnje. Nego, kad ce se ponovno otvarati nakon sadasnjeg obnavljanja.

  • Za Antu, zar ti je Peta kolona toliko isprala mozak. Zbog takvih je i smišljena peta kolona. Uvijek postoje ljudi niže inteligencije koji ne razmišljaju nego kao papagaji ponavljaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.