Franjo Topić: Vatikansko povjerenstvo za Međugorje ne bavi se svjetlećim kipom

lako je u medijima plasirana informacija kako je kip Gospe Lurdske, a koji je krajem prošlog mjeseca “iznenada zasvijetlio” u kući vidjelice VIcke “odnesen na pregled vatikanskim stručnjacima koji bi trebali stići slijedećih dana”, od člana Vatikanskog povjerenstva formiranog kako bi ispitalo “međugorski fenomen” doznaje se kako se ono tim kipom neće baviti. 

“Čitao sam o tome u medijima i ono što mogu reći je da su objavljene informacije koje nisu provjerene. Povjerenstvo koje se bavi međugorskim fenomenom ne bavi se tim kipom”, potvrdio je za Dnevni list Franjo Topić, član Vatikanskog povjerenstva.

gospin_kip_svijetli_9

Kako sad stvari stoje, od proučavanja, analiziranja i istraživanja je je li riječ o natprirodnoj pojavi ili je netko kip u sobici u kojoj se, prema tvrdnjama Vicke Ivanković, “godinama ukazuje Blažena Djevica Marija” premazao svjetlećom bojom i obmanuo talijanske hodočasnike koji su nakon što su ugasili svijeta u prostoriji ostali zapanjeni prizorom i alarmirali cijelo mjesto nema ništa.

Kip je, navodno, premješten u župni ured crkve sv. Jakova i tu mu se gubi svaki trag. U međuvremenu se u internetskoj prodaji pojavilo nekoliko svjetlećih kipova po cijeni od tristotinjak dolara “identičnih” onom Vickinom, prenosi Bljesak.info  

gospin_kip_svijetli_6

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.