Franjo Topić ponovno izabran za člana predsjedništva Međunarodne Paneuropske unije

Zastupnici 27 paneuropskih organizacija iz cijele Europe proteklog su vikenda na redovnoj Skupštini, koja je održana u Europskom parlamentu u Strasbourgu, za predsjednika ove organizacije ponovno izabrali Francuza Alaina Terrenoirea, kojem je ovo treći petogodišnji mandat.

Počasni predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine mons. prof. dr. Franjo Topić izabran je također ponovno u Predsjedništvo ove organizacije, i to u prvom krugu.

„Ovo je veliko priznanje i Topiću i cijeloj Paneuropskoj uniji Bosne i Hercegovine za rad na promociji europskih i paneuropskih vrijednosti i za rad na euro-atlantskim integracijama Bosne i Hercegovine. S druge strane, i ovim reizborom Paneuropa pokazuje koliko je Bosna i Hercegovina važna cijeloj organizaciji, ali i cijeloj Europi i siguran sam da će Paneuropska unija još više lobirati na svim međunarodnim razinama za što skorije priključenje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji“, kazao je predsjednik Paneuropske unije Bosne i Hercegovine Vanja Gavran, koji je i vodio višečlano bh. izaslanstvo na ovaj skup.

paneuropska_unija paneuropska_unija2

Važan je i podatak da je počasni predsjednik Hrvatske Paneuropske unije akademik Mislav Ježić izabran za dopredsjednika, a predsjednik Hrvatske Paneuropske unije prof. dr. Pavo Barišić za glavnog tajnika Međunarodne Paneuropske unije, što je i za Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju jako dobro, jer se radi o uglednim Paneuropljanima koji će moći pomoći svim zemljama regije na njihovom europskom putu, kao što su pomogli i Hrvatskoj.

U Predsjedništvo su još izabrani zastupnica u Europskom parlamentu Slovakinja Anna Záborská, koja je imenovana i izvršnom dopredsjednicom te predsjednik Austrijskog Paneuropskog pokreta Karlo von Habsburg, također dopredsjednik i Nijemac Dirk Voss također na mjesto dopredsjednika. Za rizničara je izabran Hans Kijas iz Njemačke Paneuropske unije. U Predsjedništvu su i predsjednik Njemačke Paneuropske unije i bivši zastupnik u Europskom parlamentu Bernd Posselt, dopredsjednica Mađarske Paneuropske unije dr. Anna Grünwald, predstavnik Makedonske Paneuropske unije i veleposlanik te zemlje pri Europskoj uniji Andrej Lepavcov, predsjednik Slovenskog Paneuropskog pokreta Laris Gajser, predstavnik Paneuropske unije Španjolske Carlos Uriarte Sanchez, glavni tajnik Austrijskog Paneuropskog pokreta Rainhard Kloucek, predstavnik Francuske Paneuropske unije Jean-Paul Picaper te predstavnik Paneurope Belgije Julien Vanderbeeken.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Vidi ti dobroga mog Franje! A gdje će biti izabran nego u “pan” ovo ili ono. Čovjek nikada nigdje nije na glas kazao da je Hrvat, a njegovo jugoslavenstvo, kako izgleda, pročulo se i izvan “regiona”. “Srećno” ti bilo biznismenu Franjo!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.