Franjo Lovrić: Mostarski polumaraton je sjajna turistička razglednica Hercegovine – Jabuka.tv

Franjo Lovrić: Mostarski polumaraton je sjajna turistička razglednica Hercegovine

Franjo Lovrić, organizator Mostarskog polumaratona, odnosno Mostar run weekenda u Podcastu Bura govorio je tomu što je točno polumaraton, zašto se odlučio organizirati ga u Mostaru, kakve turističke potencijale ima ovakav događaj, kakva je korist od ovog sportskog događaja za širu društvenu zajednicu te s kakvim se izazovima organizatori suočavaju s obzirom na epidemiološke uvjete.

Utrka će se moći organizirati vrlo kvalitetno i epidemiološki uvjeti neće bitno utjecati na utrku. Nije riječ o kontaktnom sportu, te s te strane neće biti problema, rekao je.

Objasnio je i zašto je slogan utrke “Nada” ali i što Mostarci sve mogu očekivati od “Mostar run weekenada”.

Također, govorio je o važnosti trčanja i tjelovježbe za ukupno blagostanje čovjeka, o važnosti rekreacije te razvijanju sportskih navika kod djece.

Trčanje je najjednostavniji i najbezbolniji lijek koji mi promoviramo u ovom vremenu kad se intenzivno govori o zdravlju.

Kaže i kako BiH doživljava “trkački procvat” te kako su ovakvi događaji sjajna “turistička razglednica” naše zemlje.

Zaštitni znak Mostara su mostovi i želimo tu priču provući kroz čitavu priču i naglasiti kako je Mostar grad koji spaja kulture, nacije i religije. To je uistinu tako. Nigdje na ovako malom prostoru ne možete vidjeti ovakvo bogatstvo različitosti i kulture. To ne mora biti naš problem, nego to možemo pretvoriti u našu prednost. Mostarski polumaraton je polumaraton mostova, rekao je Lovrić.

Urednik i voditelj Podcasta Bura je Jurica Gudelj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.