Francuski vojni zrakoplovi izvodit će obuku iznad BiH

Iz EUFOR-a je priopćeno da će u idućim tjednima iznad BiH biti izvedeno nekoliko trenažnih letova mlaznih zrakoplova.

U svjetlu pogoršavanja međunarodne sigurnosne situacije, a takoder i kao mjera predostrožnosti, zapovjednik operacije “Althea” prihvatio je ponudu države Francuske da se iznad BiH u idućim tjednima izvede nekoliko trenažnih letova mlaznih zrakoploa, navodi se u priopćenju.

Iz EUFOR-a ističu da nosač aviona “Charles-de-Gaulle” trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. ožujka, njegove letjelice tipa “Rafale” će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući i BiH.

U ovakvim vremenima kada je sigurnosna ravnoteža u Europi narušena, EU pokazuje svoju stalnu posvećenost i odlučnost da podrži sigurno i stabilno okruženje u BiH i na zapadnom Balkanu, navode iz EUFOR-a.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

  • Komplet Nato će preuzeti BiH nebo da sredi Već jednom Racine sa ovo malo bagrem,jer vrijeme je da shvate da kim imaju posla napisao:

   Nemoj se ti brinuti za njihove padove bole razmišljaju o svojim postupcima

 • E sad je definitivno potvrđen rat u BiH! Sve ovo rade samo za svoju dobit, lopovi dosta im jednom bilo… malo im milijarde koje okreću preko korone, pa bi sada i preko oružja! Sotonina djeca, Europa i Amerika!

 • ni jedna strana vojska nam ne treba jel nas ovo zapad okupira a glumi poštenje mrs u pm svi iz bih ne dajte im ovamo ni nato ni rus

 • Jos samo da nadu jednog Zelenskog i narod gurnuti u vatru u rat. Tko ga zelio u kuci mu bio dok je ziv. Nije dobro da nam se ovi ukrcavaju i da nas nadlijecu. Kad god su se puno brinuli za nas bili smo pusara. Narode pamet u glavu, imali smo rat i kome je dobra donio osim ovih ratnih profitera. A mozda ide i dodatno zaprasivanje za jesen.

 • Da baš ko im je dao dozvolu, nije BiH u NATO-u? Samo prizivaju đavle, švabe prognoziraji da će nas napast, iskrcavaju pješadiju, francuzi nadlijeću nebom, točno im fali rata pa daj na sirotinju! Vidjeli smu u 2. svj. ratu kako su nas englezi branili, u prošlom šta se desilo u Srebrenici… samo nas nemojte više branit 🙏. Dosta je nama ratova i bijede i sad kad ste vidjeli da se pomalo dižemo iz mrtvih, vi bi opet u nas ratovali. U Ameriku brate gonite svoje snage, oni od tamo prave nered, a u Europi se sirotinja ubija. Dabogda vam se sime iskorenilo! A džaba klapim u ove kasne sate, al nekako čoviki bude lakše 🤗

 • ne znam što strana vojska nadire u bih na referendumu se 90tih glasalo da će bih biti suverena i nesvrstana zemla i u nato ne može ni jedna zemlja koja ima nerješenih političkih graničnih sporova to u bih još nije rješeno po tome pravilu jedino nas okupirat mogu isto zlo i nato i rus i za to bi bilo lijepo da odmaknu od nas i naše slobode

 • U rat narode nećemo,dosta rata i ratni profitera.Svi na ulice,nedamo svoju djecu za vaše interese.Antikrist radi protiv čovjeka.Molimo Boga, da im pomrsi planove!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.