Francuski snajperist za vrijeme govora predsjednika nastrijelio dvoje ljudi

Snajperist francuske policije slučajno je nastrijelio dvoje ljudi, javlja BBC.

Incident se dogodio u trenutku kad je francuski predsjednik Francois Hollande držao govor u gradu Villognonu na zapadu Francuske, gdje je otvarao novu dionicu željezničke pruge između Toursa i Bordeauxa, prenosi Index.hr.

Na snimci govora jasno se čuje da je ispaljen pucanj, ali i da nije došlo do panike. Hollande je nakratko zastao s govorom, pa kratko rekao: “Nadam se da nije ništa ozbiljno. Mislim da nije”.

U nesreći je ozlijeđeno dvoje ljudi, konobar i jedan od zaposlenika kompanije za održavanje željezničke pruge, koji je radio na organizaciji događaja.

Snajperist koji je slučajno ispalio metak bio je smješten na krovu obližnje zgrade, nekih 100 metara od pozornice na kojoj je govorio Hollande.

Lokalni mediji javljaju da je do slučajnoga opaljenja metka došlo jer je sigurnosna kočnica na snajperskoj pušci ostala otkočena. Metak je okrznuo list jedne osobe i završio putanju u nozi druge osobe.

Francuski dužnosnici potvrdili su da nijedan od ozlijeđenih muškaraca nije u opasnosti. Odmah nakon incidenta pokrenuta je istraga.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.