Francuska: Osuđeni roditelji iz BiH koji su pretukli kćer i obrijali joj glavu zbog veze sa Srbinom – Jabuka.tv

Francuska: Osuđeni roditelji iz BiH koji su pretukli kćer i obrijali joj glavu zbog veze sa Srbinom

Roditelji, stric i teta mlade bosanske muslimanke, koju su obrijali jer se viđala s mladim Srbinom kršćaninom, osuđeni su u petak u Francuskoj na godinu dana zatvora uvjetno.

Sud u Besanconu na istoku zemlje odredio je i petogodišnju zabranu ulaska na francuski teritorij roditeljima 17-godišnjakinje.

Afera je izazvala burne reakcije u Francuskoj i u inozemstvu jer je podsjetila na sudbinu tisuća obrijanih Francuskinja nakon oslobođenja jer su bile u vezi s njemačkim vojnicima tijekom okupacije.

Djevojka i članovi obitelji njezinog dečka na sudu su rekli da je bila odvedena u sobu gdje su je četiri odrasle osobe tukle, a stric obrijao.

Roditelji, stric i teta priznali su “tek jednu ili dvije pljuske” i rekli da ju je obrijao otac kako bi je kaznio nakon što je četiri dana bila u bijegu s tri godine starijim mladićem.

Roditelji su me tukli rukama i nogama, izjavila je mlada muslimanka i objasnila da su se “protivili braku i njihovoj vezi zbog religije”.

Članovi njezine obitelji poriču tu verziju, a stric je izjavio da “kada mlada djevojka napravi veliku glupost, obrije joj se glava, to joj je kazna”.

Četvero optuženih tvrdi da nisu pretukli djevojku, a otac kaže da ju je “samo obrijao, a majka dva puta ošamarila”.

No to je sucima bilo neuvjerljivo objašnjenje za ozbiljan nalaz liječničkog pregleda – slomljena rebra i brojne hematome, zbog čega je djevojka provela dva tjedna u bolnici.

(Hina)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.