Francuska najuspješniji sudionik SP-a, Poljacima i Kataranima polufinale najbolji rezultat

Utakmicama polufinala danas u višenamjenskoj “Lusail Areni” nastavlja se 24. Svjetsko rukometno prvenstvo, a sastaju se Katar – Poljska (16.30) i Francuska – Španjolska (19.00).

Reprezentaciji Katara je ovo četvrto učešće na svjetskim prvenstvima, a plasman u polufinale im je uveliko najveći uspjeh. Prvi put na SP-u nastupiti su 2003. kada su osvojili 16. mjesto, dvije godine kasnije 21., 2007. su bili 23., a prije dvije godine zauzeli su 20. mjesto.

Trener ekipe je Valero Rivera, osvajač prevenstva sa Španjolskom, a ključni igrači su Žarko Marković i Danijel Šarić. Najbolji strijelci nakon sedam utakmica su Žarko Marković (55) i Rafael Capote (36).

Reprezentacija Poljske je sudjelovala na 11 prvenstava, a ulaskom u polufinale ostvarili su najveći plasman dosad. Prije toga najbolji rezultat bio im je peto mjesto na SP-u 1958. godine, dok su 2013. bili deveti.

Trener je Michael Biegler, a ključni igrači Slawomir Szmal i Bartosz Jurecki. Najbolji strijelci su Michal Jurecki (26) i Kamil Syprzak (24).

Reprezentacija Francuske redovan je sudionik svjetskih prvenstava, a dosad je četiri puta bila prvak (1995., 2001., 2009., 2011.). Na prvenstvo su se kvalificirali kao europski prvaci, a prvi trener je Claude Onesta, dok su ključni igrači golman Thierry Omeyer i Nikola Karabatić.

Ovo im je deseti put da su polufinalisti svjetskog prvenstva, a trenutno su im najbolji strijelci Michael Guigou (28) i Guillaume Joli (27).

Četvrti polufinalist je reprezentacija Španjolske koja je dosad sudjelovala na 15 svjetskih prvenstava, od čega je dva puta bila pobjednik, a od 1990. je stalni sudionik prvenstva.

U Kataru brani naslov svjetskog prvaka s trenerom Manuelom Cadenasom na čelu, a najbolji igrači su Joan Canellas i Julen Aguinagalde.

Ovo im je šesto polufinale, a najbolji strijelci na ovom SP-u su Valero Rivera (39) i Joan Canellas (27). Ostvarili su sedam pobjeda na prvenstvu, a njihovi večerašnji protivnici Francuzi šest.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.