Francuska i Rumunjska otvaraju, pogledajte koliko će reprezentacije zaraditi

Na pariškom stadionu Stade de France u petak će utakmicom Francuska – Rumunjska (21.00 sat) biti otvoreno Europsko nogometno prvenstvo na kojem će prvi put u povijesti sudjelovati 24 reprezentacije.

Pored Pariza utakmice EP-a igrat će se u Lensu, Lilleu, Lyonu, Marseilleu, Bordeauxu, Nici, St. Etienneu i Toulouseu.

Na kladionicama u favorite se ubrajaju domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka, branitelj naslova Španjolska, te Belgija, Engleska i Italija.

U skupini A će uz Francusku i Rumunjsku još igrati Albanija i Švicarska, u skupini B su Engleska, Rusija, Wales i Slovačka, u skupini C Njemačka, Ukrajina, Poljska i Sjeverna Irska, u skupini D Španjolska, Češka, Turska i Hrvatska, u skupini E Belgija, Italija, Irska i Švedska, te u skupini F Portugal, Island, Austrija i Mađarska.

Europska nogometna federacija će momčadima na EP ukupno podijeliti oko 301 milijun eura, što je 105 milijuna više nego na zadnjem EP, koje su organizirali Poljska i Ukrajina.

Po osam milijuna eura dobile su sve reprezentacije za plasman na prvenstvu. Svaki osvojeni bod u natjecanju po skupinama će vrijediti 500.000 eura, pobjeda milijun, za plasman u osminu finala močadi će dobiti po 1,5 milijuna, u četvrtfinale 2,5 milijuna, u polufinale četiri milijuna eura, za nastup u finalu pet milijuna, a osvajanje titule UEFA će pobjedniku platiti s dodatnih osam milijuna eura.

Pobjednička reprezentacija ovogodišnjeg europskog prvenstva mogla bi ukupno osvojiti oko 27 milijuna eura.

Na EP-u će se ukupno igrati 51 utakmica, za koje su organizatori rasprodali praktično svih 2,5 milijuna ulaznica, uključujući i finale, koje će se igrati 10. srpnja u Parizu.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.