Francuska grupacija s prihodima od 3,7 milijardi eura investira u BiH

Velika francuska grupacija ima ozbiljne planove u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Siniat d.o.o. Bihać priprema pokretanje eksploatacije mineralne sirovine – gipsa na ležištu “Orašac-Kulen Vakuf” na lokalitetu “Bukvarine” na području općine Bihać.

Eksploatacija će se obavljati na polju veličine pet hektara.

Kompanija već godinama nastoji pridobiti sve dozvole koje se tiču utjecaja na okoliš i sada je pri kraju, što znači da bi projekt uskoro mogao zaživjeti, piše BiznisInfo.ba.

Osim toga, kompanija je ranije potpisala ugovor o koncesiji s Vladom Unsko-sanskog kantona kojim joj je ovo ležište dato na korištenje na razdoblje od 25 godina – u svrhu istraživanja i eksploatacije gipsa.

Mađari od Nijemaca preuzimaju milijunski projekt u BiH

Inače, vlasnik tvrtke Siniat Bihać je francuski gigant – grupacija Etex.

Ova kompanija je globalni lider gradnji “laganih konstrukcija”, nadahnjujući ljude da grade sigurne, održive, pametne i lijepe zgrade.

Želimo inspirirati ljude širom svijeta da grade životne prostore koji su sigurni, održivi, pametni i lijepi. Zbog toga se fokusiramo na učinkovita lagana rješenja koja ljudima omogućuju bržu, bolju i održiviju izgradnju, navode iz ove kompanije.

Ova grupacija ima 13,5 tisuća zaposlenih a djeluje u 45 država svijeta. Ima ukupne godišnje prihode od 3,7 milijardi eura, što govori o kakvom divu se radi.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.