Mađari od Nijemaca preuzimaju milijunski projekt u BiH

Nakon što je nedavno priopćeno da će Mađarska preuzeti pojedine projekte u Republici Srpskoj čije je financiranje otkazala Njemačka – pojavljuju se konkretne investicije.

Naime, kako je rečeno, Mađarska između ostalog preuzima financiranje projekta “Prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda” u Bosanskoj Gradišci.

U naredne dvije i pol godine, kako je rečeno, ovaj grad bi trebao dobiti jedan od najsuvremenijih kanalizacijskih sustava u ovom dijelu Europe. Otpadne vode i dalje će se ispuštati u Savu, ali pročišćene nekoliko kilometara nizvodno. Sve će to osigurati novi sustav kanalizacijske mreže.

Osim rekonstrukcije i dogradnje postojeće primarne kanalizacijske mreže, izgradnje glavnog gradskog pročistača otpadnih voda i izgradnje oko 30 kilometara sekundarne kanalizacijske mreže, projektom je predviđeno i telemetrijsko upravljanje cjelokupnim kanalizacijskim sustavom.

Ranije je ovu investiciju od 32 milijuna KM otkazala Njemačka razvojna banka.

Ovo je rečeno nakon nedavno održanog Ekonomskog foruma u Banja Luci. Mađarska je odlučna realizirati brojne projekte u Republici Srpskoj, a za tri projekta izdvojit će 140 milijuna eura, među kojima je i onaj u Bosanskoj Gradišci.

Podsjetimo da je Njemačka otkazala nekoliko projekata u RS-u zbog političkih poteza rukovodstva tog entiteta. Mađarska je najavila da će preuzeti neke od tih projekata, piše Biznisinfo.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.